Lärdom

Kom hem från spanskklassen. Vi hade sen spanska idag eftersom läraren skulle på nån kurs och då frågade hon ifall hon kunde skjuta fram spansklektionen lite, och det gick bra tyckte vi. Både läraren och tjejen från Pakistan sa hejdå till mig, blev lite kindpussar och kramar. Vi lovade varann att nångång skulle vi ses igen.

Nu är allt nere i väskorna. Och de är stängda. Det ser bra ut.

Även om jag inte varit i Spanien särskilt länge, lite mer än en månad, känns det som att jag har lärt mig otroligt mycket. Bara att åka ensam till ett nästan främmande land är ett stort steg och mycket lärorikt. Att sen bo med en främmande familj och prata ett annat språk och göra saker på deras sätt och leva som dem, har också varit väldigt lärorikt. Jag har faktiskt lärt mig mer spanska och mer engelska, har fått öva på båda språken vilket har varit väldigt roligt. Jag har fått lära mig lite om en annan kultur, som att man äter lunch klockan 15.00 ungefär och kvällsmat 21.30 eller senare. Har också fått lära mig hur mycket jobb det är med barn och att barn inte är något för mig, ska max ha ett barn! (Ville ha tre innan).

Sen har jag fått uppleva Madrid! Vilket har varit alldeles UNDERBART! Har dock inte varit på mycket sevärdheter men att bara vara i Madrid har varit som en dröm. Älskar den staden!

Spanien! Vill egentligen inte lämna Spanien. Här är så fint.

Men jag lovar, Spanien, snart ses vi igen. Om några månader!! Så du blir inte av med mig så lätt;)

Imorgon kommer Rasmus och hämtar mig, kanske hans pappa också skulle med och hämta mig.
Får se hur jag klarar mig ensam på Madrids flygplats. Wiiie. Längtar!


Snöar det hos er?

Shaun the sheep



Jag kunde inte sova igårkväll så jag kollade på en urgullig serie jag laddat ner. SHAUN THE SHEEP!! Så himla gullig. Började med att jag såg den med barnen här men så gillade jag den så mycket att jag bestämde mig för att ladda ner den. Det är korta snuttar hela tiden. Tror det är komedi. Jag blir så glad av att se på den:)
Men ingen av djuren pratar "vanligt människorspråk" utan sitt eget lammspråk, så sött!!

Sista spansklektionen idag. Ska bli kul, men också ganska sorligt. Men jag ska ju hålla kontakten med min spansklärare. Kanske jag kan bo hos henne i framtiden när jag åker hit haha.

I could sleep in my shoes

När jag var och shoppade i måndags köpte jag ett par nya skor. KLACKASKOR, med jätte hög klack! Så höga att jag bryter benen med dem ifall jag trillar, men de är såååå jävla snygga! Helt otroliga, så igår när jag skulle sova hade jag dem på mig, fast jag somnade aldrig med dem på. Fy de är sköna också! Äskar dem!

Idag har jag solat. Solen tog BRA, så har bränt mig lite i ansiktet. Måste bli brun nu när jag strax ska hem.
Har packat det mesta, och jag fattar knappt hur jag ska få igen väskorna. Har också sorterat bort lite kläder som jag tänkte ge till klädåtervinningen. Plus mina ballerinaskor ska kastas för de var helt söndriga. Min bodylotion flaska är halvt sönder i locket så det är inte lönt att konka med sig den hem.

Hörde att mina vykort också kommit fram idag, iallafall till min familj. Hoppas ni andra gillade era vykort!

Nu ska jag sova och ladda inför min sista dag!


Tågstationen i Atocha. Väldigt stor och väldigt känd. De har som en liten djungel i terminalen. Och i dammen bor massor av sköldpaddor! Sött.

Trött

Sitter och väntar på att mamma ska komma in på skype. Men inget är bestämt. Hon kanske inte kommer in idag?
Jag är iallafall väldans trött och längtar efte att få soooova =)

Godmorgon

Vaknade halv sju. Fixade med ungarna.
Fast pappan var lite tjurig på mig i morse. Han gick in och väckte Lorena när jag var inne hos Victor och gav henne medicin, sen gav han Victor medicin och efter det tog han mjölkdrinken (hade gjort en till Lorena också) men han sa att den var alldeles för kall och att Victor gillar varm. Jamen, när jag precis började med barnpassningen sa dem att mjölken bara skulle värmas i micron i 30 sekunder, helt plötsligt ska den vara där 45 sekunder eller en minut. Pappan gick ner och värmde den. Victor drack upp nästan allt, fan också! Jag som hoppades att han skulle gilla kallt bättre haha.

Sen hjälpte pappan mig att klä på Lorena sedan for de iväg.

Solen är framme här idag men det är rätt kallt. Hörde att vädret skulle bli så kallt till 10- 12 grader här, silken skillnad! Från 25 till 10!

Var på gymmet idag också. Sista dagen. För om jag ska gå mer denna veckan måste jag betala 28 euro som om det är en ny månad (betalar varje månad) och det har jag ingen lust till.

Nu ska jag ut och gå.


Höstväder

Vaknade jätte tidigt idag av att det regnade. Så tråkigt, men mysigt att lyssna på:)

Sen har det regnat hela dagen, jag tog en runda till gymmet men sen har jag mest varit inne.

Har köpt flygbiljett hem nu. Lördagen fem över nio går flyget från Barajas/ Madrid. Är framme vid tolv där Rasmus hämtar mig. Är nog hemma i mitt hus vid två- tre tiden.
Biljetten kostade 123 euro, har betalat allt till pappan men han är skyldig mig 40 kronor. Får se om jag får tillbaka dem.
Biljetten köpte vi över internet, gud vad smidigt. =)

Panik

Hittade inte mina bilnycklar. Fick panik eftersom det är de ENDA bilnycklarna till den bilen. Men som tur var hittade jag dem på en byrå nere i hallen. Phu silken tur, för pappan sa till mig idag att jag inte skulle slarva bort dem.

Mamman fick panik idag på Lorena. Har aldrig sett mamman så arg. Och Lorena bara fortsatte som att det var jätte normalt att spruta mjölk ur munnen.

Har fått stryka mina sista kläder nu, det är rätt mysigt att stå och stryka :)


En arg liten tjej

Parfym

Måste bara berätta att jag var himlans nära att köpa en parfym för 70 euro, men jag tog mitt förnuft till fånga och gick ut från affären med luktpappret. Har tyvärr ingen bild på parfymen men den hette Loewe, den luktade underbart!!!

Något att önska sig i julklapp men över 700 svenska är väldigt dyrt för en parfym tycker jag!




Har ju självklart solat idag=)

Jag har fått en brevvän!

Dagen började med att jag skulle bada men höll på att snubbla och slå ihjäl mig i badkaret. Jag stod på den mattan man har i badkaret för att det ska bli mindre halt men det är typ alger eller nått på den så den är svin hal! Men som ni märker överlevde jag;)

Efter det stack jag för att shoppa! Köpte jätte mycket men har inte tagit några bilder. Men sitter och tänker på hur allt ska få plats i mina resväskor? Fast som tur är kommer det vara tillåtet att ha 23 kg på flyget jag ska åka med i helgen, ch varje överviktskilo kostar 3,5 euro. Så nu blir det för mig att spara mina pengar ifall jag får en massa övervikt! Om jag räknat rätt ska jag ha lite mer än två tusen kvar, inget mer shoppande för mig!

Var på spanskan idag. Jag fick min spansklärares hemadress och mailadress, hon vill vi ska bli brevvänner! Så roligt! Och så sa hon ifall jag bestämde mig för att åka som aupair till sommaren skulle jag kontakta henne ifall dem ville ha en aupair, hon tyckte det var bättre på sommaren för då slapp jag vara ensam hela dagarna som jag är nu. Så himla go spansklärare.

Så har jag försökt tvätta idag. Fattar inte vad jag gör för fel. Tvätten var dyngsur när jag tog ut den men körde den på en annan nivå. Sen skulle jag torktumla det men det blir inte torrt trots det var inne en timme. Orkade inte mixtra mer så jag försökte stryk-torka det istället, lönlöst!

Snart kommer kidsen hem.

Ciao.


Jag är sugen.

Saknar dig med brossan!

johan, sover skickat 2008-10-26 12:49:

hejdå saknar dig (L)

Aww, så gullig lillebror man har då. Trodde aldrig att han skulle sakna mig. Hihi.
Förresten vad kan man köpa för present till honom härifrån?

Min älskling fyller år idag också, grattsi, det var på tiden du blev lika gammal som mig!<3


En månad

Vaknade lite senare idag än vanligt för barnen inte var hemma. De sv hos farfarn och farmorn för mina hostparents var på bröllop inatt.

Idag har jag varit här en månad. Kan inte fatta att tiden gått så snabbt när den på ett annat sätt gått så långsamt. Känns som jag alltid varit här, inte hos familjen utan i Spanien. Kommer alltid gillar Spanien. Vill inte åka hem egentligen, men jag kommer ju tillbaka om några månader.

Idag gick jag och postade mina vykort, bara 4 stycken så man vet aldrig vem dem kommer till;) Sen gick jag hem och solade lite, men min aupair mamma gillar inte att jag solar pga cancer och rynkor och sånt så jag solade bara en timme sen gick jag och köpte en glass och gick en runda.

Det står en limmo i vår gata, några hus ner, coolt, en lång och vit.


Madrid är min stad, bara min!!!



Fy vad jag är trött! Silken lång dag det har varit. Åkte till Madrid tidigare än vad jag skulle, redan 13.11. Körde dit och det är väldigt klurigt att köra här, när man är mitt i rondellen kör andra bilar ut så man får ställa sig på bromsen. Sen kom jag till ett rödljus, det var grönt och helt plötsligt rött (finns tre lampor men de stannar aldrig på gult, utan rött-grönt, grönt-rött, väldigt störigt), och jag fick för mig att jag inte skulle hinna köra eftersom det är enfiligt och när det är rött ska de andra bilarna köra och sen tvärtom, så jag ställde mig på bromsen. Stod så jag inte kunde se trafikljusen och motorcyklen bakom fick rulla ner (det var dessutom i backe). Sen körde jag fint iväg (är bäst på dragläge med denna bilen), sen körde motorcyklen efter mig och jag fick ställa mig på bromsen igen då jag fick för mig att släppa över människor på övergångsstället, fortfarande motorcyklen efter mig, han måste trott jag var galen. Sen körde jag galant vidare till tågstationen.

Gick runder i Madrid, köpte Ben&Jerry glass, gott som tusan! Shoppade och tog ut pengar. Träffade sen den andre aupairtjejen. Vi hade bestämt möte vid häststatyn men vi visste inte hur vi såg ut. Jag gick fram till den som såg minst spansk ut och ja det var hon. FYFAN vad tråkig person! Inte alls som jag tänkt mig, hon ville inte göra nånting, hon sa ingenting, jag ficm fråga allt och det enda svaret man fick var YEH på allt. Sååå tråkig. Sen skulle jag äta middag och jag sa hon kunde åka om hon ville så då gjorde hon det.

Skulle köra hem. Alla vinkar på mig. Trodde dem vinkade på nån annan till jag fattar det är på mig. Kör in på en parkeringsplats där polisen står, såg ej att dm stod där men de hade fullt upp med annat. Jag går ut och kollar ifall det är regristreringsskylten igen men denna gången är det lamporna. Fick sätta på dem för de var helt avstängda. Sen gick det bra.

Nu är jag vääääldigt trött. Ska skriva mina vykort och sen sova:)










chokladdrickan och stängerna man doppar.

utklädd gubbe (hansitternermeddockaiknäet)

han var jätterolig =)




Arbetsförmedlingen

Igårkväll surfade jag in på www.ams.se för att göra mig redo till jag kommer hem. Kollade runder på lite olika jobb och till min fasa fick jag se att de flesta jobb som finns är knacka-dörr-försäljare, vilket inte låter jätte intressant och som jag nog kommer vara väldigt dålig på ;) Känns inte som att man kan gå runt och sälja något som man inte direkt tror på, som en vattenkran som renar luften i alla rum i huset? Fast jag skulle nog bli väldigt bra på att ljuga om jag hade ett sånt jobb.
Andra jobb jag hittade var studenter som behövdes på lager.  Det var väldigt fysiskt ansträngande och det skulle passa mig eftersom jag har bra fysik, men jag vet inte om jag räknas som student längre? Annat jobb var personligassistent.
Aja, det blir nog bra, hittar nog något så småningom.

Någon som vet något ledigt jobb? Vad som helst (förutom dagis, tack) hör av er!

Har fått höra lite om Li. Hon är som sagt i USA nu för att jobba som aupair. Några dagar var hon på "aupair utbildning", där man fick lära sig olika lekar och sånger man kan göra med barnen. Men som den vilden Li är skolkade hon från någon lektion och fick därmed hemläxa. Nu är hon hos sin familj i San Franscisco, ett litet hus som hon nog inte är jätte nöjd med? Och dem har katter som hon är allergisk mot men hon får knapra piller. Och värt att nämna! Hon fick ett americanexpress card med 50 dollar på! Lyxigt. Får se hur det går för henne ;P

Kvart över två går mitt tåg till Madrid, ska först shoppa lite och sen träffa en aupair tjej, men hon ville inte shoppa så jag får göra det innan istället. Har en massa saker att köpa.


Här blommar rosorna än, rätt otroligt! Snart november....

Hon är ett fall för supernannyn

Visste att morgonens lilla mirakel enbart var en engångsföretelse. Direkt när Lorena kom hem från skolan förvandlades hon till det monster hon är. Skulle upp och byta kläder på henne och håller på att ta av henne byxorna då hon börjar dra jätte hårt i mitt hår, jag sa aj och nej sluta, men hon fortsatte och jag var tvungen att daska till henne på handen för att sluta. Vilket fick henne att börja gråta och springa runt och skrika på pappan. Slutade med att pappan fick klä på henne.

Sen gick jag och Victor ensamma till parken och var där i en och en halvtimme, han är söt. Hade väldigt gärna stannat här i Spanien om det bara varit honom jag skulle ta hand om. Eller jag hade stannat om det varit en annan familj också, en bra ordentlig familj med snälla barn.

Förresten bajsade Victor i badvattnet igen, försökte fånga tollen i blöjan men den slank iväg så jag fick ta upp Victor ur badvattnet. Ännu ett beteende som han inte gjort förr.

Ska faktiskt bli skönt att komma hem! För detta har  inte varit en dans på rosor direkt, och jag har inte överdrivit när jag skrivit om ungarna, snarare förskönat för folk klagat på mig att jag bara klagade ;)


Aja, MADRID imorgon, läääängtar! Shopping=)

Ett mirakel!

Började i morse med att gå upp och fixa drinken till Victor. Tänkte att eftersom Lorena ville ha mjökdrinken igår kanske hon ville ha idga också. Hade gjort iordning allt, värmt den i micron och höll på att tillsätta proteinpulver i Victors nappflaska. Ska sträcka mig efter mer pulver och då välter jag ut Lorenas nappflaska. SÅ IRRITERANDE! Men dock inget jag blir förvånad över som spiller och kladdar jämt. Bestämde mig för att bara Victor skulle få idag, som vanligt.

Går upp på övervåningen, blir halvt ihjäl skrämd när jag ser att Lorena är uppe och sitter på trappsteget, det var som att se ett spöke, blev livrädd, det är inte alls likt henne att gå upp så tidigt. Fick med henne in och väcka Victor. Som tur var ville inte Victor ha sin mjölk så jag kunde utan dåligt samvete ge den till Lorena. Allt gick bra till vi skulle klä på Lorena.
Som blev helt galen som vanligt. Fick knappt på henne några kläder. Kom på den briljanta idén att ge henne en liten parfym jag har (sån man får på prov), den tyckte hon var rolig och det gick lite bättre att klä på henne.

Synd bara att parfymen var så rolig att ingen av barnen ville äta frukost och det blev en massa bråk mellan barnen.
Aja, slutet gott allting gott när de gått ;)

Förresten idag är det SOL, och gissa om jag är lycklig, men det är rätt kallt ute men jag ska PLÅGAS, måste bli brun!
Tog bort min andra blogg idag, så nu har jag bara denna.


Fick precis skriva på ett paket- bud som var här. Alberto beställer allt från internet.

En tolle i badkaret!

Kvällen var lite smått rolig.

Gick till parken med barnen och farfarn och farmorn. Det verkade vara en pensionärsträff i parken för alla gamlingar var där med sina barnbarn, kul att se. Dock var det väldigt kallt tyckte de gamla så vi gick hem efter en 45 minuter.

Hemma skulle jag bada barnen och helt plötsligt känner jag att det luktar bajs. Kollar i badkaret och då ser jag en 5 centimeters tolle sticka ut från Victors rumpa. Jag börjar gapa på Victor om att han bajsar men han säger nej och tillsist är en typ 8 centimeters lång och tjock bajskorv ute och simmar i karet. Jag säger till barnen att det är en tolle i badkaret men de bara skrattar och jag kan inte heller låta bli att skratta, sen försöker Victor fånga den med händerna men den slank undan som tur var, men till Lorenas håll och hon fick panik!

Blond som jag är försökte jag ta upp tollen med toapapper som bara blev ett söndrigt blött gegg, men sen fick tag i en bok som de brukar ha i badkaret (av plast såklart) och fångade upp tollen. Samtidigt kommer farmorn in och hon ser den gula tollen på bken som jag är påväg att slänga i dasset, hon ropar på Alberto som får panik och slänger upp ungarna ur badkaret och tömmer ut vattnet. Haha detta var ändå det roligaste på länge :P

Till kvällsmat lagade farmorn spansk omelett, muuuuuuuums!



Bad idea

Ja jag körde till köpcentret.
Dymmadummadumma mig! För nu har jag hittat ÄNNU mer jag vill ha och det är illa. Jag skiter ju inte ut pengar direkt. Vilket är väldigt synd för då hade jag varit rik ;) Och jag tror inte mamma vill jag köper en massa kläder för mina pengar haha, för jag har redan så mycket kläder, men ibland måste man förnya sig, visst?

Var inne i en djuraffär också idag. De hade små valpar i burar där! Fy vad hemskt. Det är väldigt lite utrymmer för djuren tycker jag. Det var 15 olika hundar med 3 i varje bur typ och alla bara låg och sov, såg livlösa ut. Stackare. Men där fanns en papegoja också som sa Hola hela tiden, så gullig.

Den koftan jag vill ha från Massimo Dutti kostade 69 euro.... dyrt va? Men den är sååå mjuk, hade kunnat leva i den. Men vi får se, hittade skit fina skor som jag också vill ha, och andra tröjor- koftor, blöö. Hatar att vara fattig.

Och äntligen har solen tittat fram så vi kan gå till parken idag och leka:) sitter med mina blommiga gummistövlar och väntar på att ungarna ska komma hem-

Ska jag köpa den eller inte?



Mail från Chelo

Idag orkade jag inte vara en mästerkock så det blev bara nudlar och tonfisk.

Var ju på spansk klassen och jag berättade för min spansk lärare hur barnen är som jag tar hand om. Hon sa att det är väldigt sällan barnen här är som jag sa, det är föräldrarna som gjort fel och inte sagt till dem tillräckligt när de gjort dumma saker när de var mindre. Hon tycker det är jätte synd att det blivit såhär, hon tyckte det var synd om henne för jag är så bra på att lära mig och för mig som måste lämna landet. Sen föreslog hon att jag kunde stanna här i Spanien och jobba med nånting annat, som en byggarbetsplats eller så, haha det sa jag att jag inte ville.

Fick ett mail från Chelo idag, hon hittar inga andra familjer...


/.../ The families I had that wanted an au pair from September and so by now they have another aupair through somewhere else. I have looked for another family but to be truth to you there's no families right now. It's not usual that spanish families search for aupairs at this time of the year. I would suggest you to contact me in the spring again if you want to come here as a summeraupair./.../

Vill till köpcentret nu men det är bara 2 timmar till barnen kommer hem. Åååh jag vill, haha jag vill göra av med pengar!
Förresten var jag på gymmet och bättrade på min träningsverk ;)


Tonto

Ny morgon, det är torsdagen den 23 oktober! Gud vad snabbt tiden går.
Morgonen gick bra med Victor, han är en liten ängel. Lorena, var vaken när vi kom in på hennes rum men hon var ledsen så tänkte jag att jag kunde ge henne Victors mjölkdrink eftersom han ändå inte drack den. Lorena ville ha den och så fort Lorena tog den ville Victor självklart också ha den. Så det blev massa skrik och bråk, men övertygade dem att vi kunde gå ner i köket och göra mer dricka. Sagt och gjort, väl nere i köket och allt var fixat och jag sa till dem att dricka upp ville ingen av dem ha. Victor ville äta flingor och Lorena ville kolla i en tidning.

Victor var redan påklädd men inte Lorena och det var en kamp att få upp henne på övervåningen igen för att byta om. Fick locka henne med att fråga var hennes älskade barbie var, som jag visste var där uppe, så tillsist var vi uppe och skulle byta om. Som vanligt gick det. Men sen var det klart och då gick vi ner och åt yoghurt. Sen bajsade Victor och idag fick jag byta bajsblöjan, fyfan vad bäbisbajs luktar!!!

Sen åkte de iväg.

Nu säger inte Lorena mala längre utan Tonto, vilket jag inte alls fattat vad det betyder förrens jag kollade upp det...



  Översättning av tonto

Pixel
Svenskt uppslagsord
bakom [²b'a:kåm:] adj.
dum, ointelligent (vardagligt)
<A är &>
Spansk översättning
tonto (corto de alcances)

Svenskt uppslagsord
dum [dum:] dumt dumma adj.
obegåvad, enfaldig
Spansk översättning
tonto (majadero; bobo; cretino)
Exempel
  • dum i huvet---imbécil
  • ett dumt skämt---una broma estúpida
  • förslaget var inte så dumt---La propuesta no está mal.

Svenskt uppslagsord
fjant [fjan:t] fjanten fjantar subst.
inställsam eller löjlig person
Spansk översättning
tonto (mentecato; bobo; necio)
Sammansättningar/avledningar
  • fjantig -t---tonto; necio

Svenskt uppslagsord
larvig [²l'ar:vig] larvigt larviga adj.
dum, fånig (vardagligt)
Spansk översättning
tonto (imbécil; necio)

Svenskt uppslagsord
fåne [²f'å:ne] fånen fånar subst.
mentalt efterbliven person (nedsättande)
Spansk översättning
tonto; idiota (débil mental)
Sammansättningar/avledningar
  • byfåne---el bobo del pueblo
  • fån|tratt -en---mentecato; bobalicón

Svenskt uppslagsord
fånig [²f'å:nig] fånigt fåniga adj.
dum, larvig
Spansk översättning
tonto; imbécil (abobado)

Svenskt uppslagsord
knasig [²kn'a:sig] knasigt knasiga adj.
konstig, tokig; löjlig (vardagligt)
Spansk översättning
tonto; bobo

Svenskt uppslagsord
korkad [²k'år:kad] ka kort korde adj.
dum, ointelligent (vardagligt)
Spansk översättning
tonto; lerdo (torpe, falto de inteligencia)

Svenskt uppslagsord
idiot [idi'o:t] idioten idioter subst.
mycket dum person, stolle (som skällsord; vardagligt)
Spansk översättning
idiota; imbécil; tonto (se aplica a la persona de inteligencia anormalmente insuficiente; por ext., persona que con frecuencia hace o dice tonterías)
Sammansättningar/avledningar
  • fackidiot---especialista en un campo muy limitado (que no tiene cultura general)

Svenskt uppslagsord
tönt [tön:t] tönten töntar subst.
tafatt eller bortkommen person (vardagligt)
Spansk översättning
tonto; imbécil; Chile: leso (mentecato; memo; bobo)

Svenskt uppslagsord
töntig [²t'ön:tig] töntigt töntiga adj.
larvig; tafatt, bortkommen (vardagligt)
Spansk översättning
tonto; imbécil; Chile: leso (mentecato; memo; bobo)

Förklaring av hur lexikonets text ska tolkas.


Ni är väl inte förvånade? ;)

I'm the super nanny

Måste bara börja med att berätta silken sjujävlig kock jag är! Min lunch blev perfekt idag. Gjorde köttfärssås, men det var ingen sås bara köttfärs, sen pasta! Det var jättegott. Och massor av majs. Muuums!

Jag funderar på att bli nanny, supernanny! Fy silken bra lekledare jag är. Eftersm det regnat hela dagen fick vi vara inne idag och där finns inte mycket att göra inne, MEN JAG, hittade på hur mycket som helst, i över två timmar kom jag på massor av lekar och saker vi kunde göra, eftersom de inte leker med samma sak mer än fem minuter blev det en massa lekande. Och det blev en massa bråk så emellanåt satt jag och lekte med mig själv, superkul!

Jag och Victor sprang runt med en glolvmopp och låtsades tvätta golven sen sparkade vi boll och sen lekte vi med ett dockhus. Lorena var tjurig som vanligt och hon bet mig, riktigt hårt så jag smällde till henne lite lätt i huvudet och då började ju hon störtböla, sen bet hon Victor och höll på. Aja, jag fick bot på dem ett tag! Kändes bra, och nu sover de små kräken så skönt =)

Imorgon är det spanskklass och gymmet som väntar. Har bestämt mig för att jag ska ha klänning imorgon.
Och jag vill ha sol men det blir det nog inte så ska inte skriva att jag ska sola, skriver jag ska shoppa istället! Regn= perfekt shopping dag!!

Buenos noches!!!!!!!!!!!!

Vanlig morgon

Ungarna  har åkt till skolan nu. Morgonen var okej, fick hjälp av städerskan, igen.
Slapp iallafall byta bajsblöja, fast att jag nog skulle gjort det, men pappan sa att han kunde göra det medans jag var med Lorena på den andra toan. Hon låste in sig.

Det regnar jättemycket här! Jag som trodde det skulle bli sol idag:( Men det kommer väl sen vid två- tre tiden. Hoppas!

Brustna hjärtans höst

Känns som att jag krossat någons hjärta.
Förlåt, det var inte meningen.
<3


Jag har blivit Spanieserad

Haha det är så roligt för när jag ska tänka på svenska tänker jag på spanska, till och med drömmer på spanska.
Det känns så himla härligt, för gud vad många nya ord och fraser jag lärt mig, det känns så himla bra! Jag tror jag lär mig språk rätt snabbt. Vill verkligen kunna spanska.

Idag har det gått hyffsat med barnen. Började med att de kom hem från skolan och då bytte jag kläder på Lorena. Sen gick jag och Victor till parken, utan Lorena för pappan sa att jag inte behövde ta med henne för hon är lite konstig just nu.
Så jag och Victor begav oss till parken och lekte där, han ÄLSKAR att gå med sin vagn, så söt. Sen bytade vi park där han fick klättra i klätterställning och efter 2 timmar gick vi hem. Hemma väntade det bad med Lorena och Victor. Det gick bättre än väntat, båda tvättade sig och schamponerade in sig själva. Efter det på med kläder på Victor. Sen med Lorena, gick bra! Fick leka att hon var en tjur som jag skulle fånga och klä på. Sen kvällsmat.

Nu väntar bara sängen.

Madrid i helgen!=)

Ute och går med sin häst

Alltid när jag är påväg någonstans ser jag en gubbe som är ute och går med sin häst! Första gången trodde jag bara att det var en en gångs förteelse men nu har jag sett gubben och hästen jätte många gånger. Ibland går han med hästen i ett sånt tjockt snöre och ibland går hästen fritt och får äta ute på åkern. Gubben är jätte gammal och jag tror hästen också är det. Det är en sån jätte fin "indian" häst, vit med bruna fläckar!  Nästa gång jag ser dem ska jag fråga om jag får ta ett foto som jag kan lägga upp här.

Jag var på gymmet idag. Körde igenom hela kroppen. Började med att jogga som vanligt, har blivit lite snabbare nu, fast jag är ju inte som när jag gick på gymnasiet. Sen körde jag armar och sen ben och tillsist mage. Det hände en olycka med mig på gymmet. Jag skulle sätta upp vikter på stången men jag slog i huvudet, fick en jätte stor bula men den syns inte på mina bilder? Jag var bara rädd för att jag skulle börja gråta och att det skulle blöda, fy vad pinsamt isåfall!

Sen kom jag hem och badade, tänkte gå ut och sola men det är duggregn, men imorgon skulle det bli sol sa mamman i familjen! Så då kan jag bli brunis igen.

Jag fixade lunch, blev mätt för en gångs skull:) Ris med spansk korv.



Svårflörtade barn

Igår tyckte jag morgnen var jobbig, det var innan jag visste hur denna skulle bli.
Det är inte klokt hur svårflörtade barnen är!
Började med att väcka Victor och ge honom sin mjölk-oboy-protein-drink, han ville ha den i sin spjälsäng och jag tänkte att det var OK, men sen är hela sängen full med denna drink så jag fick ta upp honom och lägga honom på skötbordet. Han vill fortfarande ha sin nappflaska men den håller inte tätt så jag är tveksam för att ge honom den, han kommer kanske att kladda ner sina kläder, ack så rätt jag hade. Fick torka honom med våtservetter.

När han var klar gick vi in till Lorena. Tände lampan och drog upp rullgardinen, lät henne morna till sig ett tag. Men så fort jag säger till henne att hon ska gå upp blir hon hel galen, vrålar och tjuter sparkar och slåss! Så försökte jag att låtsats att barbie klädde på sig hennes kläder, då blev det ÄNNU värre, låtsades att jag var Pippi Långstrump när jag hade hennes strumpbyxor på huvudet, visade till och med bild på Pippi och att vi såg likadana ut. Försökte locka henne med att vi skulle äta choklad flingor som hon gillar, jag försökte till och med ge henne mina fina metallica totteband, men näää ingenting duger åt henne. Hon blev helt galen, skrek på mig och bet mig och sa att jag var dum hela tiden. Tillsist orkade jag inte med henne mer så jag sa att vi skulle gå ner och äta frukost så då gick hon ner i bara trosor och tröja.

Väl nere bara kastade båda ungarna runt med maten, Victor kastade runt yoghurt i hela köket och Lorena hällde ut mjölk på bordet (med vilje! För jag såg henne) Sen kom pappan ner och när han såg att Lorena inte hade kläder på sig blev han rätt arg på oss för han har inte tid att klä på henne för han måste skynda sig till jobbet. Men tillsist var allt klart och de åkte iväg.

Nu laddar jag ner låtar som jag ska ha på Mp3n när jag solar, det är bättre väder idag, jippy!
Men först ska jag till gymmet!


Förändringar

Det har ösregnat hela dagen men nu börjar solen att titta fram. Strax kommer barnen hem och då blir det väl att ta på sig regnkläder och gå till parken.

Nu ska jag berätta hur det ligger till här med min familj. De letar efter en lokal barnflicka eftersom mamman och pappan ser att jag inte får någon kontakt med barnen (fast det får man ju inte sådär över en natt) och de tror att problemet ligger i att jag inte kan språket- spanska, men det visste de redan innan jag kom hit och de ville ha en aupair som kunde prata engelska för att barnen skulle lära sig. Men föräldrarna tänker på sina barns bästa och ser hellre att de har bra kontakt och känner sig trygga med någon än att de lär sig engelska.

Så nu är det såhär att jag fick maila min agentur  ifall de hade någon annan familj jag kunde åka till istället med kanske äldre barn och som kunde prata engelska. Chelo svarade att det är väldigt sällan att det finns familjer som söker aupairer nu och de flesta familjer som gör är redan tillsatta med en aupair, men hon skulle leta efter en familj.

Jag har även mailat en svensk familj som behövde en aupair här i Madrid, de ville dock ha mig till längre än november 2009 och det är inte en möjlighet för mig eftersom jag börjar min KY utbildning i augusti. Fick även svar från denna familjen men de sa att de inte kunde ta mig som aupair för att sen byta mitt i säsongen.

Så det är bara att hoppas på att Chelo fixar något, om inte måste jag åka hem om 2-3 veckor.
Men ifall jag gör det, har jag en annan lösning och det är att jag åker hit i maj till juli som sommaraupair! 3 månader, det tycker jag skulle kännas bra, för då har jag ändå bott i ett annat land och då ska jag gå en intensivkurs i spanska..

Jaja vad som än händer tror jag att det kommer lösa sig på bästa sättet.

Hasta Luego


Musíca

Igår när jag skulle lägga mig kunde jag inte somna. Och då började jag lyssna på musik istället Meat loaf + Cher - Dead ringer for love, och då var det helt omöjligt att somna! Blev så himla glad av den låten och ville bara ut och dansa!
Konstigt att musik kan göra en så glad.

Ingen sol här!!! Vill ha soooooooooooooool!! =)


Spanskt hembränt

Idag följde jag med familjen till pappans föräldrar för att äta lunch, klockan tre.
Det började med att vi kom dit, sen blev det "puss-på-kinden-hej" som man alltid gör här.
Vi gick en runda i den JÄTTE stora trädgården där det fanns en massa olika fruktträd och buskar.
De hade ett sånt träd som björnen på bilden äter ifrån, ett väldigt typiskt träd härifrån Madrid, med röda frukter som har jätte mycket knottror på sig, det sägs att det är ett smultronträd, ett Madroño. Det känns som att det är jätte mycket kärnor man tuggar på och det är väldigt sött. Men det var gott.

Efter det gick vi in för att börja äta lite, oliver och chips, en vanlig kombination här men en lite mer udda för mig, men det var gott. Sen gick vi in till matrummet för att fortsätta. Där blev det krabba och jamón (nått rökt kött som säljs som hela lår), jag hade dock inte rätt teknik för att få fram allt kött från krabban;) sen blev det tomater med kryddo och väldigt mycket vinäger till det musslor som var fyllda med tomat, paprika m.m och som hade ett friterat hölje på sig, gott! Efter det blev det köttgryta med lamm, potatis och massor av grönsaker.

Och efter det blev det massor av frukt, bland annat den frukten från det där trädet, banan, persika och massa massa annat. Dessutom nån choklad likdnande sak dem har på julen, eller det var inte choklad men inte heller nötter men det smakade bara nötter, det hette almonde eller nått och det är ju en slags nöt? Aja.

Det bästa var iallafall när han farfarn tog fram 5 flaskor med HEMBRÄNT!! Haha eller det var kanske inte hembränt, men det var sprit och vin han gjort av grejerna i trädgården. Smakade dock bara en "likör" han gjort av jordgubb som var väldigt söt men god, men dock stark. Men inte den starkaste sa dem, men vågade inte smaka mer för jag kände av denna lilla smutten tillräckligt.

Och min aupair pappa här bara lurar alla hela tiden, han sa att min mamma var ABBA- Agneta och sen sa han att min brors tjejs mamma var Astrid Lindgren haha, han är rolig.

Sen blev det att byta bajsblöja idag, jipppy!!! Haha men det gick bra.

Det har varit en trevlig dag och även om jag inte fattar vad som sägs runt bordet är det kul att lyssna=)





Isglass

(Rubriken i förra inlägget skulle vara Yo He estado en Madrid)

Vaknade inatt och var kall som en isglass! Fick sova med tjocktröja, täcke, filt och sängöverkastet.
Mitt element funkar inte här, så det är därför det är så kallt hela tiden.

Nu sitter jag bara och väntar på att mamma ska komma in på Skype för vi skulle snacka idag?
Men måste gå ner och äta frukost.


Estado en Madrid

(Vet inte om rubriken är rätt?)

Men iallafall. Idag vaknade jag vid halv sex av att ungarna skrek, försökte somna om men det gick inte för de slutade inte skrika där nere. Jag vet att mamman gick in till dem senare men inget funkade (som vanligt). Jag ville bara komma bort härifrån för jag orkar inte med det så jag åkte in till Madrid och där har jag varit hela dagen till nu.

Gick runt och kollade överallt, bland annat på Plaza Mayor där det brukade vara tjurfäktning förr i tiden och sånt. Sen gick jag till opera huset, som var väääääldigt stort! Och utanför pera huset var det ett brudpar, vet inte om det var modeller eller ett riktigt brudpar men jag fotade dem iallafall. Skit fin klänning hade hon.

Sen satte jag mig på en restaurang och åt en spansk omelett och cola, ntan blev på 13 euro, rätt dyrt?
Sen tog jag ut pengar här, 50 euro och det kommer dras 517 kr från mitt konto.

Jag gick även in i olika tatueringsstudior, gud vad sugen jag är på en ny tatuering!! Vill verkligen göra en och det var så billigt här. Om jag gör en här så kommer det verkligen vara ett minne för livet.

Ikväll ska jag sitta barnvakt igen för föräldrarna ska ut.

Förresten, gud vad många FILFs det finns här;) (istället för MILF (motheriliketofuck))


precis när man kommer upp från tunnelbanan


Lite fina hus



Plaza Mayor

 


Nått som såg fint ut


Trodde detta var opera huset...


Till jag såg detta, och fattade att DETTA måste vara opera huset
 <----- operahuset!!!!!!!!!!!!!

Brudparet


Lite shopping, men köpte bara den i mitten. ska köpa den lila sen. kanske leopard tunikan, eller den är för TANTIG?

Försöker få natten att gå

Kan verkligen inte sova, så hopplöst, så typiskt. Fick för mig att börja stryka mina sängkläder istället, men jobbigt med sånt stort lakan, dubbellakan, blev någorlunda slätt iallafall.

Imorgon ska jag nog tvätta lite, eller idag kan man säga, redan lördag ju, en timme in på lördagen haha. Måste försöka ta mig till gymmet imorgon också, hoppashoppashoppas jag orkar;)


Tengo hombre

När ungarna kom hem idag åkte jag och mamman med ungarna in till Alcalar, är inte säker men tror det var dit vi åkte.
För att köpa nya örhänge till Lorena. Det blev några söta blommor med pärlor på.

Efter det gick vi till ett fik där vi köpte mjölkdrinkar. Och ungarna var ju med så ni kan tänka er vilket helvete vi hade...
Fast det kanske man inte får skriva?  Iallafall när vi satt där började det att ösregna där ute och blixtra och åska. Det har regnat jätte mycket här men alla säger att det knappt regnar här, haha illa. Vill ha sol, det är dock 26 grader trots regnet. Mmmm.

Mamman berättade att det är pappan som inte tycker att barnen behöver en aupair.
Det blev också en hel del annat snack, hon sa att alla som älskar en kommer få en att gråta. Ja kanske är det så för jag har gråtit rätt mycket idag.
Sen att hon skulle egentligen gjort en resa till USA för att lära sig engelska men när hon kom dit och bara varit där i en- två veckor kände hon så som jag känner nu och åkte hem, och vet ni? Hon ångrar sig inte! Hon har ändå ett topp jobb! Hon sa att det viktigaste är att vara lycklig, och hon är lycklig trots att hon åkte hem därifrån. Man kan lyckas i livet utan att göra en massa saker som ser bra ut på pappret. Jag tycker verkligen att det stämmer det hon sa ikväll. Känns bra att jag kan prata med henne iallafall.

Och jag vill hem, jag vill hem så mycket.

Ikväll lagade pappan fisk med potatis, det var jättegott.
Haha fisken såg lika olycklig ut som jag gjort idag. Är helt rödgråten i ögonen. Men det fixar sig.

Nu ska jag sova.


Tro, ork och lust är lätt att tappa
Lätt när stora drömmar trängs med saknaden
Och vinden blåser hårt emot din kappa
Men i sinom tid så vänder allt tillbaks igen

Guld är inte det enda här som glimmar
När jakten går på allt som liknar räddningen
Och lyckan varar bara några timmar
Det är inte den vi söker, inte den min vän

Världen ligger helt i dina händer
och allting ser så gulligt ut från ovan
Himlen ser så praktfull ut från marken
Håll näsan över ytan tills det vänder

Idag

Folk vill hellre att man går och mår dåligt och gör sånt som dem vill istället för att tänka åt ens bästa och låta en göra vad  man vill. Fast det är ju alltid kul att höra hur misslyckad man är.
***********************************************************************************************************************

Spansk klassen gick bra idag.
Det är jättekallt här :(

spanska köttbullar

Idag åt jag typ spanska köttbullar, fast de var kokade i en sås med grönsaker. Faktiskt mycket gott.

Var i parken med mamman och barnen idag, trots att det regnade lite. Lorena kissade på sig idag igen, och bajsade i trosan.

Dagen gick snabbt, fast var mest inne idag pågrund av regnet.

Ciao.

Läxa

Detta är min läxa idag:


singular                                                                                              plural

Pequeño/ a                                                                                         os, as
Grande                                                                                                es
Alto/ a                                                                                                   os, as
Bajo/ a                                                                                                 os, as
Guapo/ a                                                                                             os, as
Feo/ a                                                                                                  os, as
Frìo/ a                                                                                                  os, as
Caliente                                                                                              es
Caro/ a                                                                                                os, as
Barato/ a                                                                                             os, as

Sen ska vi göra meningar av dessa, typ såhär:
Singular: El ojo es pequeño = ögat är litet
Plural: Los ojos son pequeños = ögonen är små

Singular: El chico es alto = pojken är lång
Plural: Los chicos son altos = pojkarna är långa

Detta är faktiskt lätt så jag behövde inte plugga så mycket ;)

En olycka kommer sällan ensam

Idag var jag och mamman med ungarna i parken. Lorena behövde kissa så hennes mamma hjälpte henne. Sen när jag och ungarna lekte så kissar hon PÅ sig! Hon bara står där och skrattar och fortsätter att kissa. Sen helt plötsligt ligger där bajs på marken, en stor rund tolle och den tar Victor upp! Jag får tag i honom och säger att det är kaka, så han släpper tollen rätt snabbt. Lorena säger att det var hennes tolle men jag var inte säker för hur kunde den vara stor och rund, borde den inte varit mosad i trosan? Väl hemma och jag ska bada dem ser jag att det visst var hennes tolle som legat på lekplatsen. Usch! Hon är tre år, hon vet när hon ska gå på toa!

Nu ska jag sova, sen spanskklass och gymmet imorgon:)


Buenos noches.

Joggning i uppförsbacke

Har nästan precis kommit hem från gymmet! Det känns! Började med att springa på löpbandet, men bara 20 minuter idag. Det finns löpband här som man kan höja så det blir som att springa i backe, det hade jag tänkt göra idag... men den maskinen jag tog var sönder och den andre var upptagen så fick ta en vanlig. Så himla svårt det är att springa på sånna! Känns som man trampar på fronten hela tiden.

Sen gick jag och körde knäböj och utfall. Det var lite folk som fick hjälpa mig med stången idag för den var för högt upp haha, de är så snälla här. Sen frågade jag hur mycket stången vägde "cuantos?" haha så frågade dem om jag ville veta i kilo (pesos) eller i någon annan vikt, menmen, stången vädge bara tres pesos. Så fick lägga på liiiite.

Sen körde jag mage vilket är roligast för det ger mest resultat, haha jag har bara tränat mage 3 gånger här och jag har redan fått tillbaka mina rutor, är inte det underbart? Jag behöver tydligen ingen personlig tränare så som jag tränar. =)

Mamman jobbar hemma idag, jag frågade varför men hon ville inte riktigt säga vad det var, bara att det var nått klabb med hennes företag. Aja det löser sig nog.

Nu ska jag ut och sola, måse bli brun som en pepparkaka nu till julen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Till pappa: Ja vi pratade med Chelo hon sa att man bara skulle skriva på nått papper hos polisen.

Till alla andra som brukar ha migrån; köp inte Zomig Nasal, nässpray för de funkar inte!




Shopping

Till pappa: Det är pappan här i familjen som säger att det inte gäller här, mitt körkort måste vara spanskt? Han har ringt och snackat med nån på försäkringskassan. Men jag ska snacka mer med pappan idag ifall han fått reda på något nytt.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag körde jag för att shoppa lite.  Vi har hittat mina bilnycklar, de var inklämda mellan väggen och Victors säng på hans rum. Innan jag kunde köra och shoppa var jag tvungen att tanka, min bil går på diesel här. Jag körde först in på fel håll för bensinlocket var på andra sidan. Så fick stå och vänta till de tvättat av asfalten på macken, och när de tagit bort den gula skylten där det stod att det var vått körde jag in till pumparna. Men då började städerskan skrika på mig för det inte hade torkat än, så egentligen fick jag inte köra dit än, hehe, men hon hjälpte mig att tanka iallafall. Jag tryckte jag skulle tanka för 10 euro men hon fyllde bara i för 8,95 euro, aja det gick bra. Sen var jag redo att ta mig ut på vägarna!

Börjar med att jag kör fel, kom in ut på motorvägen som jag skulle men fick vända, sen var det bara raka vägen till shoppingcentrumet, men det är lite klurigt att köra här, så himlans mycket skyltar och konstiga avfarter, och först kör man i 80 sen ska man köra 60 sen 90, lite klurigt.

Väl framme på shoppingcentrumet gick jag runt i alla affärer. Gick inte in på H&M, är trött på de svenska affären haha. Gick in i massor av andra affärer här, ååå gud silken kvalité det är på kläderna här! Och inte så dyra heller, förälskade mig i allt jag kände på!! En affär som var helt underbar hette "Massimo Dutti" och guuuud vad fina tröjor och kavajer och byxor och ALLT!!! Var helt förälskad. Men den affären var lite dyrare så köpte tyvärr inget där.

Men köpte en kofta från Mango som var jätte mysigt, sen blev det bara underkläder som vanligt! Haha, så som andra tjejer köper skor och väskor köper jag alltid underkläder. Och i en underklädesaffär fick jag verkligen använda min spanska!! Jag skulle testa en korsett och en body och det var en massa snack med butiksbiträdet haha vi fick några goda skratt iallafall, tyvärr fanns det inte några fina underkläder för mina mas pequeños bröst! Tyvärr men det var fina saker att kolla på iallafall.

Sen körde jag hem efter att ha varit där i några timmar, körde dock fel en gång till men det rättade till sig bra! Efter jag kommit hem har jag bara solat, orkar inte gymma idag. Blir imorgon, att shoppa är som att gymma, haha av och på med kläder och massor av träning för benen så som man går runt.

Här kommer bilder!!
PÅVÄG!!! före och efter tank.


MANGO! Älskade den där kjolen, kostade 39,95 euro, mamma ska jag köpa den? Vet aldrig när jag ska anänvda den ju.... Köpte den koftan på sista bilden, endast 19,50 euro, billigt tyckte jag.


Massimo dutti. Förälskade mig direkt i den kavajen jag har på mig, mamma om du sett den på riktigt hade du tvingat mig att köpa den;) och den koftan jag har under, to die for!!! SÅÅÅÅ mjuk och go, inte det minsta stickig!! Jag tror jag är i himlen...


ZARA. Byxorna på första bilderna är skit fula! Men resten, pennkjolen och blusen, jag älskar sekreterar looken, måste köpa en sån kjol med mig hem!!





You have to give us a advice when you want to kakanaice

Haha, så sa pappan på engelska till Lorena när hon bajsade ner sig under kvällsmaten. Som ni ser är det inte den bästa engelskan han ligger inne med.

Idag åt jag en jättegod lunch! Jag köpte färska räkor i affären, avokad och baguette. Så när jag kom hem blanda jag räkorna och avokadon, tillsatte citron och oliver (finns olivträd på lekplatsen här, tufft) och över allt hade jag ceasar dressing. Fyyyy vad gott!

Och nu kan jag inte alls köra bilen här fast de säger åt mig att jag ska, men om polisen tar mig här kan jag åka i fängelse och mamman också. Då vill jag inte köra ju... Vet inte hur jag ska göra, mitt körkort gäller ju här, visst pappa?

Men ska våga mig till gymmet imorgon sen shoppingcentret, med bil...?

Bilder




Här är bilder från igår när jag gick till Alovera / Guadalajara. Det mesta i den byn såg ut som ruckel1 Fast det som var fint var riktigt fint där. Bild 3 är på Victors dagis.

En promenad

Här är bilder på mitt hus och min gata. Det är så himla segt att ladda upp bilder idag så jag laddar upp resten från min promenad imorgon. Det har regnat hela eftermiddagen/ kvällen, trist, men ändå var det 23 grader, wihooo!


(tryck på bilden för att förstora ;) )

Idag är jag ledig

Idag är jag ledig vilket är skönt. Men vaknade redan klockan sju av att barnen skrek och sen ville de inte sluta så då gick jag upp och började fixa här med min tvätt jag tvättade igår.

Förresten igår när jag var i Madrid gick vi in på ett sånt känt chockladställe, där beställde Chelo en chokladdricka till mig, det var verkligen choklad! Riktigt tjock men lite för chokladig för att bara dricka, men så fick man typ 30 cm långa pinnar till som friterats i nått som man skulle doppa i chokladen, det var gott!

Idag är det nån nationaldag, den 12 oktober. Så det skulle vara sån marschering i Madrid med soldater och sånt, fast den har redan varit.

Vädret här är dåligt. Bara mulet och regnigt. Inatt åska och blixtrade det och regnade jätte mycket eller så var det hagel?

Nu skriker barnen igen. Jag längtar till jag får lunch!!
Bilnycklarna är fortfarande borta....


 
Kläderna jag tvättat, och glassen som var så dyr igår, men skit god! Björnbärs sorbet och chokladbrowniefudge.
Sen en bild på fönstret som jag låg och kollade på blixtrar genom.


Madrid

När jag skulle ta bilen till tågstationen innan idag hittade jag inte bilnycklarna. Alberto hade dem igår när han skulle hämta försäkringspapperna i min bil, sen vet jag att Victor lekte med dem efter det men sen har jag ingen aning om var de tagit vägen. Jag som hade tänkt ta ett tidigare tåg så att jag hade gått om tid på mig att hitta till platsen där mötet var. Tyvärr var ingen hemma här som kunde köra mig så jag fick ringa Alberto som fixade så att Inmas bror Jesus (också kallad Lemon) fick hämta mig och köra mig till tågstationen. Jesus tyckte det var jätte roligt att vi inte förstod varandra när vi snackade så han bara skrattade hela tiden, han var iallafall jätte snäll.

Jag tog tåget från Azuqueca till Atocha, från Atocha fick jag ta tunnelbana till SOL i Madrid. Tunnelbanorna här är en hel värld, skit svårt att hitta men det gick bra, fick fråga mig fram. Sen när jag var framme i SOL skulle jag hitta Calle Carmen, det var lätt men jag hittade inte CEE language school så jag ringde Chelo. Hon hittade mig sen vid tunnelbanestationen. Hon var lik Mr Bean fast en tjej haha. Hon var hur härlig som helst. Där var 7 andra aupairer, bara tyskar. Men de var också snälla. Så gick vi runt i Madrid sen åkte de flesta aupairer och Chelo hem. Stannade kvar med 4 tjejer och gick runt sen skulle de också hem. Vilket var tråkigt, hade sett fram emot att vara ute hela natten ovh bara glömma allt som finns typ. Menmen, fick leta mig tillbaka till SOL eftersom vi var på andra sidan Madrid. Där köpte jag glass för 6.9 Euro, haha vääääldigt dyrt men tur glassen var god iallafall. Sen tunnelbana och tåg hem igen, här hämtade Alberto mig, tyvärr har de inte hittat bilnycklarna än.

Förresten det var en massa poliser i Madrid, och vakter med stora hundar som hade munkorg. Dessutom var här en hel del uteliggare och sånna utan armar och ben som försökte få ihop pengar, stackare....

Det kostar knappt nånting för mig att ringa med Telia till andra mobiler här i Spanien med spansk nummer, och när de ringer mig behöver inte jag betala, så bra. Här kommer bilder på nån båge och trafikpoliser;)




Ny regel

Nu är det såhär att jag BARA får prata engelska här i huset med barnen, mamman och mannen. Mamman vill verkligen att barnen ska lära sig engelska så därför ska jga bara prata prata prata engelska hela tiden även om dem inte förstår.
Mamman tror att innan jul ska barnen kunna prata engelska....

Nu ska jag fixa mig inför mötet i Madrid.

Shoppingcenter

Nu ikväll tog mamman med mig till ett shoppingcenter en kvart här ifrån. Det var 3 våningar stort och massor av affärer.
Tror kläderna faktiskt är billigare här än i Sverige, dessutom kollade jag på glasögonbågar från Dolce & Gabbana och de kostade bara 150 euro, vilket är mycket billigare än hemma där de kostar ett par tusen. Dessutom är sminket billigare här också, så då blev jag glad. Tyvärr hann  vi inte kolla i alla affärerna för båda barnen var med, och de var vilda. Sen när mamman köpte smink passade jag barnen och då råkade den äldsta 3åringen göra en olycka, jaa hon kissade på sig i en sån bil man kan åka om man lägger i pengar. Undrar varför hon gjorde det för hon brukar säga till annars, men nu bara stod hon där och lät det rinna. Aja, det var inte så farligt, fick torka henne med våtservetter.

Nu ikväll har jag ätit sallad, det var gott.
Ser verkligen fram emot imorgon, då jag ska träffa andra aupairer och kolla runt i Madrid. Min aupair agentur har sagt till min aupair familj att jag skulle vara ute hela natten så min familj har sagt jag får vara ledig på söndag, jippy. Fast det var bara om jag lovade komma hem på morgonen, haha. Men ska ställa bilen vid tågstationen sen tar jag tåget och sen på morgonen går det snabbt hem.

Förresten, egentligen får jag inte köra bilen här, man måste vara minst 30 år eller ha haft körkort i 6 år, för det står försäkringen på bilen på. Men min familj sa att jag ändå skulle köra, så då får jag göra det. Behöver verkligen bilen här..

Nu väntar jag på att mamma ska svara på skype.
Godnatt.

Snäll spanjor

Jag körde till skolan idag, och varje gång jag körde över väg gupp här lät det som bilen skrapade i. Tänkte kolla det när jag stannat utanför skolan, men så i en rondell var det en kille i en firmabil som sa något till mig och sen körde vidare, jag trodde han blev arg för jag inte stannade vid väjningsskylten men så körde jag efter honom så stannade han vid sidan av vägen och vinkade fram mig. Så berättade han att min regristreingsskylt hade lossnat på ena sidan så jag fick köra in på en liten väg. Sen hjälpte han mig att sätta fast den. Det måste ju varit skylten som skrapat i för sen när jag körde vidare lät det inte mer. Så innan jag körde iväg frågade han killen (eller gubben, typ 40 år) om jag ville ha kaffe jag bara skrattade och sa nej, att jag pratade engelska och skulle till skolan (sa det på spanska!) Så sa han hejdå och sen körde jag iväg.

Min spansk lärare vill ha en aupair hemma hos sig så jag gav henne agenturens hemsida.
Jag vill se ut som henne när jag är 45! Hon har jätte fin kropp för att vara så gammal, smal och vältränad.
Sen alltid jätte fina kläder, ser riktigt dyra ut. Sen är hon helt perfekt sminkad! Kan tänka mig att alla hennes elever som
är killar (kanske nån tjej också) sitter och fantiserar om henne när hon skriver på svarta tavlan! Haha.

Nu ska jag äta luuuunch, och sola senare, ifall vädret vill klarna upp, om inte vädret blir bättre ska jag våga mig in till city igen=)


Mysig kväll

Mysigt att höra regnet smattra mot rutan. Ska strax lägga mig för spansk klassen börjar halv 10 imorgon och ungarna ska upp. De ska upp tidigare imorgon för pappan kom försent idag till jobb eftersom ungarna var så bråkiga i morse.

Först ska jag göra spansk läxa som jag har till imorgon.

Godnatt.

Körde en runda

Efter spansk klassen körde jag en runda med min lilla Seat.Körde ner om city, det är väldigt mysigt här.
Tänkte parkera och gå en runda men hittade ingenstans att parkera, vill inte göra som spanjorerna ch bara sätta på varningsblinkers och sen lämna bilen, istället körde jag runt. La märke till att det är väldigt mycket enkelriktat, månfa apotek och många supermercados. Ska kolla in allt lite mer imorgn efter spansk klassen.

Hittade även tågstationen:)

Spansk läxa

Vem fan har lämnat dessa ungar på denna planet? Inte är det storken iallafall, mer möjligt med djävulen. Fast detta inlägg ska inte handla om barnen utan att jag har mycket spansk läxa till imorgon, mest glosor som jag strax ska plugga på.

Gymmet idag igen, körde armar. Jag är rätt grym. Kom fram en spanjor och snackade med mig men jag fattade inget så  jag sa att jag pratade engelska, men han kunde inte engelska så han gick. Men han fortsatte glo på mig hela tiden.
Har träningsverk som bara den idag men det går över.

Varit kallt idag igen med regn men när det var uppehåll gick jag och ungarna till parken en timme. Jag hade mina gummistövlar.


Förbannad på barnen

Fyfan silken morgon! Börjar med att Victor vaknar och bölar innan han ska gå upp och då fick jag ta honom. Skulle byta blöja. Nån, inte jag, utan farmorn hade satt på blöjan igår, HELT FEL så det var piss på pyjamasbyxorna och benen. Ungen vill kolla ut i fönstret först innan vi går till skötbordet (de låter han alltid kolla ut, han äääälskar bilar), sen skulle jag byta på honom, då blir han galen för han inte får kolla på bilar mer. Letar efter annat han kan roa sig med, hittar en speldosa. Bytar, han blir förbannad för jag ska torka av honom. Han kissar innan blöjan är på. Omöjlig att klä på, inget han vill ha på sig. Tillsist är vi klara. Han hittar den nerpissade blöjan och tar den, jag säger nej, han blir bölig och börjar ropa på pappa. Jag orkar inte bry mig om honom utan tar blöjan och lägger på toan för jag måste väcka Lorena också....

Går direkt och drar upp rullgardinerna. Sätter mig på sängkanten för jag vet att jag måste lirka och leka av henne kläderna. Hon låtsats sova och jag börjar ta av strumporna, hon blir vild och sparkar runt sig, jag säger nej, hon säger jag är dum (malo, mal, det är det enda jag får höra vilket betyder dum) Jag visar att Musse Pigg nallen vill ha kläder på sig. Hon tycker det är kul och går halvt med på att ta på sig strumporna. Måste ta av hennes blöja som också är nerpissad. Hon vill inte, jag säger joo du måste, nej hon vill inte, jag blir förbannad och börjar ändå ta av den hon börjar sparka runt sig men jag bryr mig inte, den ska av! Lägger den på nattuksbordet sålänge, Victor hittar den och börjar leka och peta i den, neeeej säger jag, han börjar böla direkt. Försöker ta den ifrån honom men han blir arg så han får behålla den, har fullt upp med Lorena som nu springer runt och leker. Fångar in henne och drar av kläderna och sätter på dem andra. Victor häller ut alla leksaker på golvet, jag säger nej men han fattar inte utan bara springer runt med allt. Ska sätta totte på henne för det är ett tvång i hennes skola men hon vill inte men jag vet pappan blir tjurig om jag inte sätter på totte innan frukosten för det är omöjligt sen. Eftersom jag vet hon kommer dra av den sätter jag på den det hårdaste jag kan, hon blir vansinnig av att hon ska ha totte och att hon inte får av den. Bryr mig inte om henne utan jag och Victor går ner för att ha frukost....

Lorena blir bölig och sätter sig i trappan och vråltjuter, får hämta henne. Sen är det frukost. Victor vill inte ha nått, Lorena vill bara kladda.  Sen åker de iväg, ÄNTLIGEN!!

Jag blir galen på dessa jävla ungar!! De kan inte ta att man säger emot dem, och nej för dem verkar betyda att jag ska stampa sönder deras favorit leksak. Orkar inte. De är såååå bortskämda! Så fort föräldrarna säger nej till barnen börjar de böla och när de börjar böla säger föräldrarna okej då.
Man ska göra allt åt dem! 3 åringen kan inte ens dra upp byxorna själv, precis allt ska fixas åt dem.
Så fort de inte får soom de vill slår de eller biter mig, och då tar jag tag i dem, inte jätte hårt men hårt så det känns iaf men de fattar inte ändå, de bara fortsätter och skriker på mig.

Ska aldrig ha ungar, aldrig aldrig aldrig, äckelungar!
Jag trodde inte detta skulle bli lätt, men detta är outhärdligt!!!

Och när jag ändå är igång och klagar kan jag klaga på VEM FAN SLÄNGER BAJSBLÖJOR i köket under vasken och låter dem ligga en hel dag? Inte en normal svensk iallafall? Men en normal spansk.... Luktar bara bajs i hela köket.
Och städerskan, vafan gör hon här? Så dålig hon är, springer runt med sitt skinande puts men ändå är det inte skinande nånstans!! Badkaret har en tjock smutsrand runt insidan och dammsugaren hon springer runt med, vafan gör hon med den? Den kan inte användas så som det ser ut här!
Sen lägger hon alla barnens kläder på FEL STÄLLEN!! Så jag inte hittar dem, hon ska inte lägga kläderna nånstans om hon inte vet var de ska vara! Och hon kan lära sig tvätta bättre, det blir inte ens rent!

Nää så arg jag blir nu, kommer sitta bra med gym nu!

Å det har regnat hela dan

Jag blev helt förvånad när det var något som smattrade här inne men sen kom jag på att det var på takfönstret det smattrade, för det regnade!!! Neej vad tråkigt, men det behövs verkligen här så torrt det är.

När pappan kom hem med barnen mådde den minsta ungen (Victor) jätte dåligt så de fick åka till sjukhuset och kolla det men som tur var var han helt okej.  Under tiden de var borta passade jag Lorena som hann välta ut allt sitt såpbubbel vatten och förstöra en bränd DVD-skiva, jag själv hade fullt shå med att få igång DVDn, för vi skulle kolla på Ice Age. Fast inget funkade, det kom bara filmer på när ungarna var små och mamman var på BB. Tillsist fattade jag att jag skulle trycka på DVD på fjärrkontrollen också, för DVDn är även HD tv, det var därför vi kunde spola över reklam och sånt, mycket bra!

Sen kom farfarn och farmorn hit och trixade med barnen medans pappan lärde mig göra puré. Han la i ett ägg direkt i kastrullen sen låg det där under hela puré koktiden, delvis en halvtimme, snacka om hårdkokt! Sen fick jag puré till kvällsmat, fyyyy för vad äckligt, hoppas inte han bjuder det på mig nån mer gång. Smakade äcklig gegga.
I purén hade han; köttbuljong, rund benfri fiskbit, morötter, potatis, vitkål, lök, tomat, squash, vatten, ägg. Sen minns jag inte, sen mixades allt och sen var det klart.

Nu ikväll fick jag min nya byrå, så snälla dem är.

Förresten, blev räddad från att byta bajsblöja två ikväll, pappan erbjöd sig att ta över, phu.



älskar landskapet här.

GYM

Idag var jag på gymmet. Det var härligt. Började med att jogga på sånt löpband trots att det är förbannat tråkigt. Fast kunde inte sluta springa, det kändes så himla bra. Så steg jag av efter 30 minuter och då står det att jag bara sprungit 4,5 km! Det kan inte stämma, jag sprang jätte snabbt ju....
Sen gick jag vidare till en sån ställning där man kan göra knäböj så jag gjorde några övningar där, sen utfall och efter det mage. Fokuserade mest på benen idag.
Det var bara unga killar som satt och läste i bodybuilder tidningar vilka övningar de skulle köra, jag, två kärringar och en jätte biffig neger tjej. Direkt när hon kom in ställde hon sina saker bredvid där jag var (trodde först det var en kille, hon såg helt konstig ut) sen när jag var klar tog hon ställningen, körde 2 gånger och sen byta till en annan maskin, så gjorde hon på alla, körde typ 2 gånger och sen gick vidare, hon hade inte så jätte mycket vikt heller.
Efter att jag gjort mina övningar gick jag ut från gymmet, det kändes okej till jag kom till bilen, då hade REDAN träningsverken kommit!  Hur otränad är jag?

Måste gå till gymmet imorgon också.

Sen körde jag hem. Det var jätte läskigt att köra själv, alla körde mig i röven så jag blev nervös, sen i en rondell stod polisen så trodde jag inte man kunde köra av på den vögen där de stod för de stod mitt i vägen så jag körde några varv i rondellen för att se om andra svängde av där, och jepp det gjorde dem så det var fritt fram.

Nu ligger jag bara i sängen, är så trött! Dessutom inget solväder, mulet som bara den. :(


Min första bajsblöja, men absolut inte sista

Jag tyckte byta blöja var rätt okej, för jag är rätt duktig på det, tills idag. Då jag varit med om två incidenter. Den ena står här under och denna jag ska berätta om ny, JAG FICK BYTA EN BAJSBLÖJA! Fyy fan så vidrigt. Det var lösbajs upp på ryggslutet. Det var första gången i mitt liv jag gjorde det men känner på mig att det är långt ifrån sista.

Jag ska aldrig ha barn...


Jag fick en vän

Idag på spansk klassen var där en till elev. En neger kille från Nigeria som hette Chris och var 27 typ. Han hade rest runt lite i Europa för han ville lära sig olika språk. Så nu var han här i min klass. Min kompis.

Men innan lektionen var slut fick vi reda på att han skulle byta klass för han var inte tillräckligt bra för denna gruppen, så nu är det bara jag igen. Såå tråkigt, jag som hade fått en kompis men nu kommer jag aldrig träffa honom igen.

Chris tyckte jag pratade jätte bra engelska, så glad jag blir när folk säger så.
Ikväll ska jag prata med mamma på skype. Mamma jag kommer in mellan halv tio, tio, för jag måste natta barnen och sånt ikväll.

Hörs sen.

Som på film

Det hände en sak i morse som jag bara sett på film. Det var när jag skulle byta blöja på minstingen. Han låg där helt naken och när jag ska sätta på ny blöja kissar han, på sig själv, mig och skötbordet. Haha visste inte vad jag skulle göra för att stoppa det så fick ta den gamla blöjan och hålla under strålen. Men lillen tyckte bara det var jätte kul att han "kakat" på mig.  Fast kisset var inte det äckligaste det var att se en sån minisnopp med kissestånd! Blöö haha.

Sen skulle vi ner och äta frukost och det blev en massa klabb där för jag trodde inte de hade nån barnmjölk hemma och jag vågade inte ta vuxenmjölk för de sa till mig sist att jag inte skulle det. Så barnen fick varsin pudding som de brukar och sen nått jag trodde var juice, men det var tomatsås, fast de brukar dricka det som juice. Så kom pappan ner och han blev inte jätte glad, han gav dem chips och kakor istället, och sån oboymjölk. Men det löste ju sig.

Nu sitter jag och väntar på att jag ska bege mig till spansk klassen, halv tolv till halv två.


Vildingar i parken

Nu ikväll var jag och ungarna i parken. De slår alla andra barn och tar alla saker ifrån dem. Och när jag säger till slår dem mig istället! Så säger jag till dem att man inte får slåss då blir de värre och ska bitas också. Sen kommer de och tror att det är okej att gulligulla igen.
Här kommer några bilder från parken.


Paella

Vaknade tidigt idag igen av angarna så gick upp och började fixa lite på mitt rum, sen dammsugade jag sängen, golvet och runt lite. Sen organiserade jag alla mina saker som jag har så de ligger snyggt och prydligt. För visst visar man hellre upp en fin fasad för sånna man inte känner än de man känner? De man känner gillar ju redan en så varför ska det vara perfekt överallt då?

Efter att jag städat gick jag ut och solade sen tyckte Pappan i familjen att det var såå kul att jag var röd i huvudet av solen. Fast det kan han få för han hade gjort en jätte god paella. Han ska lära mig göra spansk mat som jag kan laga när jag kommer hem till familjen.

Nä nu måste jag plugga på spanskan till imorgon, för hinner inte ikväll då jag lovat att jag ska ta ungarna till parken.



Ordning och reda var det ja.


Nattvaka

Precis när jag skulle lägga mig börjar Victor att gallskrika. Så tänkte jag att det kanske är bra man väntar ett tag till han lugnar ner sig men han gjorde inte det, då fick jag gå ner till honom. Men har hört att när man går in i ett barn rum ska man inte tända lampan för då tror de att det är morgon så jag gick in i mörker, och lyfte upp honom, fast har hört man inte ska det heller med småbarn som ska sova men skitsamma. Han var inte snorig eller våt i blöjan så jag la ner honom igen.

Men samma visa, han började gallskrika så la han sig på mage och då började jag stryka honom över ryggen och då blev han tyst. Kände mig lite stolt över mig själv till jag förstod att så fort jag slutat och trodde han sov började han tjuta igen till jag började med strykandet. Blöö, ungar är rätt smarta ju.

Och som en räddare i nöde kom föräldrarna precis hem så de fick ta över.

när jag fyller 20

Är jag HÄR!! I Spanien. Haha ni får gärna komma på mitt kalas då, den 3 mars.

Bestraffning

Har märkt nu hur vanligt det är att de bestraffar sina barn med smisk här! Jag och mamman lekte med barnen och så fort barnen gjorde nått dumt fick dem smisk! Flera gånger.
Sen fick syskonet också smiska barnet när mamman höll. Jaja det funkar kanske, eller inte? De slår ju varann ännu mer bara tycker jag.

Ska strax mata ungarna sen är jag ensam hela natten med dem. Ska ringa hem en stund också med mitt nya kort.

En vecka

Jag kan inte fatta att jag varit här en vecka, tiden går långsamt men samtidigt sakta känns det som. Jag bara längtar till dagarna är över och då går det långsamt men helt plötsligt är det nästa dag.

Aja, jag vaknade redan halv sju idag för barnen skrek och grät, var likadant inatt. Fast det kanske är sånt man vänjer sig vid? Sen åkte jag, mamman och Victor in till byn för att köpa telefonkort till mig, det blev sånt man ringer hemma från telefonen med, men också sånt man kan ringa med i telefonkiosk och lika kafé. Nu har jag också ett gymkort så jag kan gå på gymet två gånger i veckan.

Äntligen har jag fått köra min bil nu, det gick mycket mycket bra, fast jag tror spanjorerna tyckte jag körde lite för sakta, haha. Men ska öva lite mer imorgon.

Nu är det siesta.


bara så att alla vet

Bara så att alla vet kan jag öppna dörren nu! Är stolt över mig själv.
Sovmorgon imorgon, men så ska jag sitta barnvakt på kvällen/ natten.


Russel Crowe

Nu har jag kommit in från solandet. SÅÅÅ varmt och gott:)
Måste bara berätta en sak om spansk klassen, det kom in en annan spansk lärare och snackade med min lärare. Han såg ut som Russel Crowe, så han får gäääärna vara min spansk lärare...


Visst Är han rätt snygg mamma?=p
moln idag.












































hace frío

Idag var det spansk klass igen. Det var en till idag, en 27 årig bulgarisk tjej, men efter ett tag fick hon sluta för hon var för bra för denna gruppen. Så nu är det bara jag igen, men hon tyckte jag var jätte duktig. Har nya läxor till på måndag.

Sen gick jag hem från Azuqueca. Men det var riktigt kallt idag, men så fort, det blir lite varmare, som nu vid ett tiden ska jag ut och sola! Bli brun!!

Gick en vända inom affären på hemvägen också, fan vilken tjurig personal, inte kan väl jag veta man ska ha klisterlappar på allt man köper.

Så väl hemma skulle jag öppna dörren, gick inte som vanligt så en jätte gullig gubbe fick komma och låsa upp. Fast tror jag vet hur man gör nu, ska testa det nästa gång jag ska låsa upp.






köpte ett block jag ska skriva min spanska i=)


Jag är magisk

Nu ikväll när jag skulle lägga barnen gick det skit bra! Jag måste ha magiska händer.
La först Victor. När vi kom in i rummet började han tjura lite men sen la jag ner honom i sängen och gick ut och då blev han tyst direkt! Så bra.
Sen la jag Lorena, läste först ur Pippi Långstrump boken men eftersom hon inte fattade nått ville hon höra en annan, blev en spansk peter-pan. Sen sa jag Buenos noche och gick ut, och inte ett tjut som det brukar! Känner mig lite stolt.

Var med Victor på lekplatsen idag också, vi gick till tre olika för han blev aldrig nöjd. Och han hade hittat en blå sten innan idag och den släppte han inte ur sin hand en endaste gång, tyckte jag var lite strongt eftersom han klättrade på klätterställningar samtidigt.

Tack pappa för påfyllningen på mobilen!=)

Spansk klass

Nu har jag varit på min första spansk klass.
Det var BARA jag där! Och läraren förståss. Men fy vad tråkigt, jag som trodde jag skulle få vänner idag...
Fast på ett sätt var det bra att det bara var jag och hon för då kunde hon vara inriktad på bara mig. Hon trodde dessutom att jag skulle lära mig fort, det verkade så sa hon, fast hon vet ju inte att jag läst spanska innan.
Så nu har jag redan fått läxa till imorgon:

Cabeza- huvud
Cara - ansikte
Pelo - hår
Frente - panna
Ojos - ögon
Cejas - ögonbryn
Pestanas - ögonfransar
Nariz - näsa
Boca - mun

Sen ska jag lära mig hur man uttalar alla bokstäver i alfabetet, men det är lätt.

När jag skulle gå hem från skolan gick jag vilse!!! Fast tillsist kom jag på rätt väg. Och du pappa! Du hade gett mig slovakiska pengar! Tur jag inte försökte handla för dem när jag var i affären.

Och jag fick be grannen låsa upp dörren igen, jag fattar mig inte på den.



Man kan itne vrida på den knoppen, man ska bara låsa upp och sen gå in,
men det funkar inte alls!


Buenos días Victor y Lorena

Denna morgon gick bättre än förväntat. Jag skulle ju ta hand om båda barnen idag. Och igår sa mamman till mig att jag skulle väcka och klä på Victor först eftersom Lorena är så tjurig på morgonen.
Så när jag gick ner i morse hittade jag inte Victor! Han låg inte i sin spjälsäng men jag hörde honom, så tillslut fattade jag att han var med sin pappa i hans sovrum men jag ville inte gå in där, det var dessutom släckt.

Istället gick jag in till Lorena som började vråla och tjuta så fort jag drog upp rullgardinen. Men efter mycket fjäskande och lirkande blev hon tyst och ville kläs på. (Lockade henne med att klä på hennes nalle hennes kläder). Fast hon har en otrolig försmak för snorkråkor, ska antingen äta dem eller klena dem på mig!! Blööö!

Sen kom Victor in, det gick snabbt att klä honom. Sen vidare ner att äta frukost, men de äter inte så mycket mat tycker jag, äter halva och kastar halva. Menmen, morgonen gick bättre än förväntat=)

Snart spanskklass!

         

förväntansfull

Imorgon händer mycket nytt. Jag ska tillexempel ta hand om båda ungarna på morgonen, klä på dem och mata dem.
Så imorgon måste jag gå upp kvart i åtta.
Sen börjar min spansk klass.

 
Hoppas på sol.

30 trappor

Det är 30 trappor upp till mitt rum, så om inte jag var vältränad måste jag vara det snart så som jag får springa upp och ner.

Pappan och barnen kom hem för ett tag sedan och jag berättade hur dagen varit och natten. Så han föreslog att jag skulle dricka en liter gul vätska som han blandade ihop. Det smakade inte gott! Sött och sliskigt och sen sa han att jag skulle gå upp på mitt rum och vila. Så snällt av honom.

Imorgon börjar min spansk klass. Jag ska ha spanska 4 timmar i veckan.
Kursen ligger i en stad i närheten så jag måste använda bilen imorgon!
Hoppas det går bra.

lång natt och brädad av hushållerskan

Den där mjölken var verkligen inget bra för mig, eller var det äggen jag åt? Vem vet. Bra mådde jag iallafall inte.
Fick springa till vasken här uppe många gånger inatt. Och var varmare än eld och kallare än is om vart annat.
Alltså blev det en lång natt.

Så när jag tillsist steg upp i morse mådde jag inte ett dugg bättre, men vågade inte säga till Alberto att jag mådde så dåligt. Så jag tvingade mig själv att gå in och väcka Lorena trots allt.
Hon är så himla svår väckt! Eller inte väckt men hon gråter så fort hon fattar att det är morgon och ska gå upp. Jag har försökt prata snällt till henne utan responds och sen bara drog jag av hennes strumpor men hon började illtjuta. Och då kom hushållerskan in. För henne gick det som en dans! Jag trot inte Lorena gillar mig.
Inte förrens vi skulle äta, då åt  hon rätt bra. Sen åkte dem iväg.

En sak jag inte fattar är varför spanjorerna och spanjorskerna har så mycket parfym! Det stinker! Det luktar överallt. Och när Albert tog parfym hörde jag att han tryckte 3 gånger! Han tänker väl att hellre för mycket än för lite...
Likadant med hushållerskan, så fort hon kommer in i huset stinker hennes söta parfym!

Jag mår fortfarande dåligt, men ska gå ner och äta och dricka lite. Kanske det blir bättre då?
Solen strålar idag igen, måste vara över 23 grader! Vill bli brun, SKA gå ut och bli brun!

Hej så länge.


här ska jag laga mat nu.

RSS 2.0