förjävligt!

Idag blev jag av med min lilla bruna börs (alltså inga kreditkort osv) som jag fått av pappa samt 50 eur och mynt, kanske 5 eur i mynt... Har letat överallt så nu är jag övertygad om att jag tappat den ute. Gick samma väg tillbaka som hem från stranden men såklart fanns den inte kvar ifall jag tappat den eller någon snott den jag vet verkligen inte. Men ja det är mycket dumt att gå till stranden med så mycket pengar men hade glömt att lägga av börsen och på hemvägen köpte jag en glass och hade den uppe. Sen fotar jag min glass som är jätte stor och lägger tillbaka kameran där jag tog den, delvis i samma fack som börsen och sen dess har den varit puts väck!!! Sån otur men jag tror den trilla ut när jag tog upp kameran men det borde jag väl hört om den föll till marken? Jaja grattis till dig som hittade den, gör av med pengarna på något roligt! ;)

Imorgon ska jag och Brida köra till RONDA en jätte fin stad/ by en timmes bilfärd härifrån. Det blir som en avskedsträff eftersom hon åker på torsdag!! Tråkigt att hon ska åka men imorgon kommer bli mysigt!!

Sitter just nu barnvakt men ska nog sova nu, ska upp sju eftersom Brida hämtar mig klockan åtta!!!!


Jävla super mega twister som fick mig att bli sugen och sen gör att jag tappar börsen!! Kan säga den glassen kostade runt 600 svenska...


Blixtsnabb glädje som går över i besvikelse

Dagen har knallat på, är inne på min tredje vecka!
Hängde på stranden några timmar och sen gick jag hemåt. Påvägen hem är det en kille som skriker ett namn och går mot mig och jag bara fortsätter att gå för det var ju inte mitt namn. Han stoppar mig och säger det är han från inatt, Fabio! Åjo visst minns jag honom men det där namnet är inte mitt namn han ropade, orkade inte bry mig, jag kan heta vad du vill bara du blir min vän? ;) Nä men så snackade vi och han ville ses ikväll efter han jobbat, mmm så sent som klockan ett ska han ringa men jag ska inte träffa honom. För sent ju, jobb imorgon.
(Han var utanför min dörr inatt och han ville ha mitt nummer, för egentligen ville han ha med mig till nått ställe men jag sa nej, klockan var typ nån minut innan två då. Så whatever, behöver nummer i min spanska mobil ju)

Iallafall dagen med ungarna gick bra och middagen med familjen var härlig. Känns som att vi är en riktig familj haha.de är så söta!!

Iallafall kollade min mobil efter mitt arbetspass var slut och hade missat samtal från fotbollskillen Nico. Ringde upp men ingen svsrade sen fick jag sms tillbaka att jag skulle ringa igen så jag gjorde det men sen blev allt snurrigt blev så irriterad, lönt att jag ska ringa om det ändå bara är hans vän som ska snacka.. slöseri på mina pengar. Hade förresten missat samtal av Fabio också men eftersom jag ej lagt in hans nummer hade jag ingen aning om att det var han så jag ringde upp å jag snackade med honom eller vem det var men han fattade inte ett skit, fast Fabio kan bra engelska?! Så han den där F eller okänd eller vem det var la på. Blir så förvirrad.

Så fick jag sms innan och jag hoppades att det var någon rolig så jag fick sån glädjeskutt i magen men så kollade jag och det var ingen rolig... Blöö.

Men jag vet iallafall hur man snackar med folk nu haha, snackade med några inann när jag var ute och gick. Bad dem översätta nått haha

Nä nu måste jag sova!!!

Buenos noches mi amores.

stag party!!!

Igår var det fest!!! Ovanligt för mig att festa en söndag  men det kändes som en fredag, åtminstonde blev jag lika full som om det varit en fredag.... ;)

Började med att möta upp Brida och hennes vän som jag inte minns hennes riktiga namn utan henne som Lisa Milan, de var jätte lika!! Vi drack öl på en pub sen gick vi vidare för att hitta festen. Gick ner till havet där vi satte oss på ett tapas ställe där vi beställde in drinkar. Sedan kom en man från grannbordet över och ville ha Bridas autograf för de trodde hon var Brooke Shelds eller nått och sen fick han för sig att jag var Erica Johnson och sen blev Lisa Lisa Milano. Efter ett tag blev vi överbjudna till deras bord där det var massa män som var på svensexa resa. Så vi snackade och drack med dem, det var trevlgit men alla var runt 35 och uppåt!! Gamlingar haha. Lisa var som en liten mamma sa hela tiden till mig att hålla i väskan och sånt och att jag skulle stå upp för mig själv när det gällde familjen och extra pengar för extra timmar. Så sött. Och helt pltösligt var jag tydligen som ett llitet barn för när jag gick på toa och sen kom tillbaka skällde alla på mig för att jag inte bara kan gå iväg så utan att säga något, de hade ju varit sååå oroliga var lilla oskyldiga Emma hade tagit vägen haha.

Men senare skulle vi gå hem och då hade jag blivit rätt rund om fötterna och jag hade sprungit runt med min godispåse i handen väääldigt länge (ja jag hade med mig en godispåse som sen den blivande maken snodde!!!) Då börjar en av männen att fota min rumpa hela hela hela tiden, först orkade jag inte bry mig men dem som känner mig och vet hur jag blir när jag blir full kan ju räkna ut att tillsist blev jag riktigt irriterad eftersom mannen sa han skulle lägga ut den på facebook osv. Kankse bara var på skoj men ändå. Jag är inget turistmonument som man bara kan ta foto av så fort man känner för det! Så jag skällde ut honom och jag blev ännu argare när hjag fick höra att han själv hade en 16 årig dotter! Hur kan han då gå runt och fota mig, en tjej som bara är 4 år äldre än hans dotter?! Jag blev rätt arg och alla höll med mig men han ville så gärna bli skonad så jag sa att det var OK och då började han säga att han inte var pedofil. Jaa MANCHESTER BOR ASSÅ!! Detta var lagom till två. Haha fint dramatiskt avslut på kvällen.

Några följde mig hem tillsammans med Brooke och Lisa för att lämna av mig vid dörren där jag som en liten unge sa att jag inte alls ville gå in osv. Gud vad pinsam jag var!!!

En bra sak var iallafall att jag hittade en svensk tjej som jag ska träffa nångång. Hon jobbade på tapasbaren:)
Nu ska jag till stranden.


Laddar upp med munkar innan utgång :)



Till de(n) som alltid klagar på att jag aldrig har bilder på ansiktet haha ;)

Skeppåhoj!


Min nya shorts-dress och min victoria secret bikini :)


den saudi arabiske kungens båt i PB, ser knappt nått men får åka dit en dag och fota alla lyxjakter!:)


Finns inte mycket att skriva om helgen faktiskt. Igår slöade jag på stranden halva dagen sen slöade jag på rummet plus satt barnvakt åt ungarna som var lite stökiga på natten. Föräldrarna kom hem tolv för att se hur det gick för att sedan gå igen. Ingen aning om när de kom hem sen för jag sov, eller jag "låtsades sova" för jag orkade inte snacka med dem.

Idag undrade de ifall jag ville följa med dem och deras vänner plus barn till stranden men jag vet inte! Skulle ju egentligen gått till stranden igår med den andre aupairen men hon har fått det viruset så hon ligger hemma och spyr, tråkigt. Kanske hon mådde bättre idag får se. Men vet ändå inte om jag vill följa med dem, vill inte se pappan i badkläder.. Blööö, jag kanske är barnslig men ändå, det är äckligt! Han måste vara en gammal porrstjärna eller nått.
Och framförallt, om jag följer med dem till stranden kan jag inte ligga och ta det lugnt eller äta mina MUNKAR och äta CHIPS. Då måste jag leka med barnen hela tiden och vara gulligull. Men bättre det än att vara ensam. Får se hur det blir:)

Köpte förresten en badhandduk igår, en ny för dem jag har är så pyttesmå. Denna är bigbauta stor!! För 14 eur! HUTLÖST pris men jag vet inte om man kan pruta här i strandbutikerna? Absolut inte i de vanliga butikerna iallafall.


:)

Igår var en hur bra dag som helst! Började med att jag köpte en ny kamera för 138 eur, med 10,3 megapixel osvosv, väldigt billigt tycker jag! Sen hem och tog hand om barnen som var som ÄNGLAR!! Är riktigt stolt över dem och mig som är bra på att leka.

På kvällen var jag ute och gick och bara fick en konstig känsla att ikväll skulle jag få vänner och jag kände en slags ro i kroppen och allt kändes bara toppen. Så jag promenerade omkring här i byn och köpte  rayban solglasögon, helt äkta! Iallafall var priset mer än äkta!!! Sen köpte jag världens största glass och gick runt och åt å tillsist gick jag till ett litet torg där ett gäng spelade fotboll. De började säga saker på spanska som jag förstod så jag svarade sen började vi snacka  Och det var hur roligt och trevligt som helst! Typ 10 andra killar och två härliga tjejer. De sa de var mellan 16 och 19 men jag tror nog ingen av dem var 19 men ändå! Hur roligt som helst för vi spelade fotboll och vollyboll osv. Killarna tävlade om att få sitta bredvid mig och tjejerna var jätte snälla. De flesta kunde bra engelska. Stannade med gänget till väldigt sent och tillsist var det bara jag och 3 killar kvar men de var så snälla!! De sa att deras gäng var min familj nu haha.
Vi bytade nummer och bestämde att vi skulle ses ikväll och gå till stranden någon dag och det kändes bra. Ens mamma kom till och med till oss och bjöd hem mig att prata spanska med henne om jag lärde henne engelska haha!!

Men blir inget ut för mig ikväll eftersom jag var på köpcentret och sen åkte vi till pureto BANUS heter det visst... som jag och Brida  skulle åkt till men hon ska nattdyka idag, så himla tufft! Fest på söndag istället!!

Och imorgon träff med en annan aupair tjej!

Vill aldrig åka hem igeeeeeeeeeeeeeen :P

Godnatt underbara dag

Varför tar dagen slut? Längtar redan till nästa!!




bilder med min nya super kamera!!!

Med nöd och näppe



Att jag överlevt denna dagen eftersom jag varit INOMHUS nästan hela dagen förutom när jag gick till och från spanks lektionen och inom Vodafone för att skaffa spanskt nummer som jag har nu (+34664051989) Plus att jag fick en ny mobil, dock ingen avancerad men en nödvändig och allt detta för 19 eur, plus 25 eur på simkortet ingick. Silket kap!

Sen kom jag hem vid ett tiden och då blev det att vara med barnen vilket går hur bra som helst!! Är så himla glad för det eftersom denna familjen är som himlen och den förra jag var hos var som helvetet. Jag känner mig faktiskt lycklig här. Men nu var det så att minstingen var sjuk idag och mamman var ledig men ville inte tillbringa sin lediga dag inne med sjukt barn så hon tog den äldre och gick iväg till stranden. Så jag var lite lekledare igen men Irene var hur go som helst idag. Vi lekte lite och sen kollade hon på tv för hon har feber och var jätte hängig.

Just nu är jag ensam hemma med barnen eftersom för'ldrarna är ute och roar sig, lite barnfritt behöver dem väl? Tur att barnen är så duktiga och sover just nu:)  Mamman har verklgen varit trött på storungen idag för hon skällde som bara den på Ana och jag och mini satt bara och lekte med legot precis som två möss för vi ville inte störa eller säga något när det skälldes en meter ifrån oss. Gillar inte att höra andra skälla sådär, hemskt pinsamt!! Man känner sig bara ivägen.



Igår var det en jätte rolig dag på stranden med barnen eftersom det var jätte stora vågor och jag blev som ett barn igen. Ni minns väl när man var liten och åkte med vågen in på land och blev täckt av grus och fick in det på alla ställen man kan och det kändes som att man höll på att drunkna? Ja så var det iallafall igår och det var sju helsikes roligt. Jag och Ana var som galna i vågorna.

Senare på kvällen stack jag och Brida ut. Egentligen ville för'ldrarna att jag skulle stanna inne så de kunde gå ut men jag har ju fått schemat på vilka dagar de vill ha egen tid och sa att de borde sagt till i förväg istället. Men de förstod och sa det var deras fel och tog med barnen ut med sina vänner samtidigt som jag och Brida gick ut. Det var San Juan, en högtidsdag igår och det var meningen att det skulle vara stora eldar på stranden men vi såg bara några små. Och när klockan var tolv skulle man gå i vattnet för att det betydde tur eller lycka men vi missade det. Kvällen var ändå rolig och trevlig men vi hittade ingen fest! Vi var rätt sugna. Blev bara varsin öl och ögonflörtande med heta killar. Haha ;)
Roligast var ändå när B skulle köpa solglasögon från en sån som går runt på gatan och säljer och han ville ha 20 eur för ett par men hon sa 6, då sa han men det är ju mark gabbanna! Haha det var rätt kul för hon fick rätta honom och då blev han lite generad.
Det är olagligt för dem att gå runt och sälja sådär så när polisen kommer gömmer alla sig nere vid stranden sen kommer alla upp på ett led igen, rätt iögonfallande.

Men gud vad jag längtar till helgen! Då ska jag och B tillsammans med en av hennes besökare till (ö)kända puerto venus.

påväg hem i söndags morse :D





EN OK DAG =)

Har precis slutat jobba.

Spansk lektion idag. Det var bra hade dock en ny lärare vet inte om den andre slutat? Han här var iallafall också bra.
Sen har jag shoppat lite kommer bild imorgon tror jag för då är det den strandfesten, tänkte ha det då. Brida och jag ska nog dit.

Annars idag var det första gången jag tog hand om den lilla tjejen ensam och gud silket humör hon har! Skulle väcka henne för hon får inte sova mitt på dagen egentligen men då fick hon värsta arga anfallet och slogs och sånt. Slutade tillsist med att jag kröp runt på golvet och låtsades vara en hund eftersom hon skulle bli glad, det funkade iallafall! Sen var hon lika go som vanligt. Var i parken och sånt idag med. Det gick bra. Men är så fruktansvärt trött så måste sova nu. Längsta natten jag får sova för imorogn har barnen ingen skola. SOVMORGON!!


Godnatt.

Jaha nu har man fått sitt schema!

Fan vad musiken dånar utanför från konserten!! Inte bra för alla små snorungar som måste till skolan imorgon, eller för mig som måste jobba!! Spelade in oljudet på datan men förstår inte hur man lägger upp ljudfiler...

Hade ett över en timmes snack med föräldrarna. Fick mitt riktiga arbetsschema också. Det är si så där...

General duties:
* Hålla ordning på mitt rum och rent.
* Bädda sängen (har jag aldrig ens behövt göra hemma så ska man göra det här!!;);) )
* Stryka mina kläder.
* Hålla ordning på saker i badrummet så det ser snyggt ut.
* Ringa ifall jag inte kommer till lunch eller middagen.
* Hålla ordning på barnens rum.
* Plocka undan efter oss efter maten.
* Får inte använda hemtelefonen!
* Inte röka.
* Måste vara hemma SENAST två på natten även helger (faaan vad tråkigt! bara för de va oroliga sa dem, mm sött ju!)
* Inga besökare får komma hit.

Specific duties with the girls:
Måndag, onsdag och fredagar gäller följande:
* 10.00-12.00 spansk lektion
*12-15 ledig
* 15-17 leka med barnen, rita, läsa osv
''17-20 gå till stranden eller annat ute
* 20-22  bada barnen, ge dem mat och lägga dem
¨
Onsdagar och torsdagar:
*11-12 Leka med minstingen medans Ana pluggar
*12-13,30 leka med barnen osv
*13.30-14.30 ge barnen lunch
*14.30 - 17 ledig
*17-20.30 strand eller annat ute

Ledig lördagar och söndagar men kommer att få sutta barnvakt 2 kvällar i veckan, antingen torsdag och lördag eller torsdag och fredag. Skiftar beroende per vecka. Ja asså shcemat är ju inte fyskam för 80 eu i veckan men att bara vara ute till två?! Silken skam!!! Kanske kan förhandla mig till en timme mer fast det får bli senare.

Måste sova mitt hvuud dunkar.

Tapas and drinks!

Jag mötte upp Brida igår och bestämde oss för att gå och äta någonstans. Först satte vi oss på ett litet uteställe men det var inte så som vi trott så vi tog bara vars ett glas vin. Sen gick vi vidare till ett riktigt tapas ställe där servitörerna gick runt med massor av olika tapas på tallrikar så kom dem och sa vad det var och om man ville ha. Ibland sa vi ja och tog och nån gång sa vi nej. Alla såg inte lika goda ut. När vi ätit klart räknade de pinnarna som suttit i rätterna och på så sätt kunde de se hur mycket vi skulle betala. Till tapasen drack vi sangria, inte alls så god som jag trodde!

Vi vandrade vidare till gamla stan och satte oss på ett annat ute ställe där vi drack goda drinkar och vin. Sen lite överförfriskade gick vi för att hitta den "riktiga festen" och hängde på ett killgäng. Vi gick in på det minsta dansstället jag någonsin varit på. Man kunde inte ens se att det var ett inneställe där utan vi bara blev inbjudna i den minsta lilla dörr jag sett men innanför var det fullt liv! Tyvärr tyckte vi att detta stället var för litet så vi beslöt oss att vandra vidare efter vi druckit nån öl.

Vi träffade ett annat killgäng som tog oss med till hamnen till ett disco typ där det var massor av folk! Där fick vi rosor och gratis drinkar i överflöd (som jag faktiskt gav tillbaka så bartendern fick dricka dem) jag beställde lite senare in på morgonen vatten faktiskt och jag minns att varje gång jag gick på toa tänkte jag, åå detta måste jag skriva i bloggen å detta å detta, men kan inte skriva allt här så jag får ta det med de som vill veta (mamma tillexempel och Li;))

Mina jävla nya dyra skor gick dessutom sönder igår!! Det spännet gick av, det var fasiken bara klistrat på! Men jag träffade värsta geniet när jag höll på att laga dem och han sa att jag skulle sätta tugguummi där och det funkade!!

Brida och jag lämnade inte stället förrens halv åtta i morse!! Oppps!! Glömde helt bort tiden men vi började traska hemmåt då. Somnade vid halv nio i morse och gick upp klockan elva eftersom man kan ju inte ligga bort hela dagen!! Familjen bara frågade i morse när jag kom  hem och jag sa inatt bara sen var det inte mer med det. Eftersom jag inte trillade in utan hade överseende med att de sov så tror jag nog dem tyckte det var okej att jag kom hem efter två trots allt.

 Så jag drack ett glas mjölk till frukost och begav mig till stranden där jag låg och gassade men inte mådde allt för bra. Var så himla trött och kunde ju inte somna för då kanske brännan skulle bli ojämn! ;)
Efter stranden gick jag och åt på en restaurang och nu sitter jag här. Kommer inte kunna sova inatt eftersom det är en konsert mitt utanför vårt hus!! Spansk rapp! Jippi.

Jag och Brida ska definitivt till hamndiscot igen!! Det var väldigt roligt där. Och vi har en massa inbokade saker nu. Först strandfest i veckan sen ska vi till puerto de lus eller vad det heter där massa fest är och så ska vi dra med spanskläraren ut hade vi också tänkt! Känns som detta kommer bli bra.

Här är förresten mycket på gång i staden, just nu är det en jätte stor konstutsällning på det stora torget ner mot vattnet. Massor av konstnärer ställer ut sina verk. Tror den varar hela veckan ut. Sen strandfesten, ikväll konsert och snart är det den där högtiden också väl.

Nä nu måste jag plugga spanska till imorgon!


Uppspelt!



På bilden är det inte brunt utan rött!! Har bränt mig rätt rejält idag trots all solskydd jag använt. Både 50, 30 och 10. Men glömde smörja mig på rumpan och ner och det resulterade i en väldigt bränd rumpa. Brännan fortsätter ner till knävecken, jag har aldrig blivit bränd i knävecken förr, helt skumt. Har iallafall lyckats hålla mig från att bli bränd i ansiktet och det är jag glad för för det är förjävligt annars!!

Om ungefär 20 minuter ska jag gå ner till stan och möta upp irländskan. Hon smsade när jag låg och brände mig och frågade ifall jag ville följa med henne ut ikväll och äta och dricka. Blir kanske lite fest? Är iallafall glad att få träffa någon som man kan snacka vanliga grejer med och inte bara om barn. Undrar bara när jag måste vara hemma inatt? Gäller två på helgerna också eller? Kan inte fråga föräldrarna för de är ju på bröllop... :(

Ha det bra ikväll!

Dans och musik

Hej allesammans!
Hade ni en bra midsommar igår? Jag hade iallafall det, mycket trevlig!
Dagen började genast bra igår för alltiallon hittade mitt halsband!! Gud vad lycklig jag blev. Trodde det var förlorat för alltid ju. Tyvärr har hon inte hittat mina örhängen (de svarta blommorna som är mammas favoriter :( )
Alltiallon hittade mitt halsband på barnens rum. Det gör mig så arg för barnen ska inte pilla på mina saker och de vet de om! Ska inte behöva tvingas gömma alla mina tillhörigheter. Kanske mina örhänge kommer fram någon gång, hoppas kan man ju alltid...

Gårdagen fortsatte med spansk lektion där jag fick mycket beröm. Någon gång tyckte läraren att jag verkligen lät som en spanjorska och det var en himla rolig komplimang!

Sen sprang jag till stranden och pressade två timmar till det blev lunch. Lite barnpassning på det och på kvällen gick hela familjen och jag och kollade när minstingen uppträdde. Det var jätte trevligt och gulligt att se på.
 Hon var en hulahula- tjej.

Avslutar detta inlägg med ett citat från en bok jag läser just nu, Blonde.
"om man kunde sluta hoppas kunde man sluta vara rädd"

Jo men jag är rätt lycklig ändå

Ja jag är ju rätt så lycklig trots allt. DET ÄR JU TRETTIO GRADER HÄR!! Kan man vara annat än lycklig när man är vid medelhavet och kan serveras färsk fisk varje dag, gå ut utan jacka och vara i havet längre än 5 minuter? Nej, jag tror faktiskt inte det.

Kvällen blev ändå bra. Jag har en liten ensamvarg inom mig. Fick kollat in i massor av olika små butiker och gått en väldigt lång runda. Fått en massa visslingar, tutningar och rop efter mig. En kille blev nog hyffsat förvånad när jag svarade på hans rop på spanska haha.

Spanjor- ooo guapa
jag- yo lo se
S - quiero tu numero (eller hur det skriv)
j - nooo
s - porfavor!!!
j - vivo en suecia!!!
Sen bara skrattade jag och fortsatte att gå.
 
Jag undrar om de ser mig som blond och spännande eller verkligen tycker jag ser bra ut eller var det min klänning som envisades med att kasa upp hela tiden som gjorde att jag fick all uppmärksamhet? Jag är nog lika glad, för all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet ;)

Har kommit på en fenomenal idé ifall jag vill skaffa vänner! Fick ju ett sånt visitkort av pappan när jag anlände hit och där står adress och gata osv där jag bor. Om jag vill snacka med någon kan jag ju låtsats att jag inte hittar hem så de kan visa mig vägen.

Fick förresten två vänner idag i en glasskisok. Två brittiska gamlingar som skulle köpa glass. De har ett hus här som de haft i 18 år och ändå kunde ingen av dem spanska!! Katastrof, men hon sa det var bara för alla spanjorer kan engelska här. Här är förresten en MASSA engelskmänniskor överallt här. Blev vän med glasskisokmannen också. Vi snackade faktiskt spanska.

Nä nu så ska ni få njuta av mina bilder. Kameran har faktiskt hållt sig levande, jag är stolt.

Mamma, jag ringde dig på skype 100 gånger innan men du svarade aldrig!!! Vi får höras en annan dag. Pussa Kiwi från mig.
































Det var mitt fina halsband

Idag kom jag på att jag inte vet var mitt halsband är och jag inte hitta det! Har letat överallt, och jag menar precis överallt där det kan tänkas ligga, i skor, bland underkläderna, massor av lönnfack och fack och i byxor, jackor, ja fan till och med i familjens bokhylla...
När jag är igång med att leta efter halsbandet kommer jag på att hade två par örhängen också som jag lagt av tillsammans med halsbandet, de är också försvunna. Blir så ledsen för jag älskade det där nyckelhalsbandet!!
Berättade det för pappan och han berätttade direkt att den minsta ungen brukar ta smycken och gömma dem på ställen inte ens den påhittigaste skulle komma på. Han tror definitivt att det är hon som gjort det. Ja vad glad man blir. Just därför jag inte vill ha ungarna på mitt rum. Fast det behöver ju inte vara så att ungen tagit det så skyller inte på henne men om jag vetat att hon inte varit här hade jag bara haft mig själv att skylla och då hade det varit lättare men nä, nu är det inte så.

Skulle ju egentligen käkat middag med den tjejen ikvälll men hon svarar inte när jag ringer men jag sa ändå till familjen att jag skulle träffa henne så jag kan sticka ut. Vill inte vara den ensamma tjejen som inte har några vänner! Idag ska jag ut och hitta vänner!! Ja eller något liknande, ska väl gå där och kolla på massor av folk. Kanske att hon ringer tillbaka senare eller så, för man äter ju inte middag (kvällsmat) här förrens tio som ni kanske minns sen min sista vistelse? ;)
Lär ju iallafall träffa henne imorgon på spansklektionen.

Aja, nu måste jag göra ve mig och ta med mig kameran!
Kanske skriver när jag kommer hem inatt, var ju tvungen att vara hemma innan två;)


saknar Li




 


Härlig utsikt från 3våningen;)












där inne är den inomhus marknaden med färsk fisk, frukt, kött osv.


tror det är det där kyrktornet som ringer på nattem

Jag vill varken se eller veta

Första gången jag såg det jag inte ville se var här i lägenheten.
Han stod i dörröppningen  med ett par rätt så slappa byxor men ändå var hela den synlig som värsta jätte bulan!! Ni vet sånna gubbar som har ett par tajta byxor och lägger hela saken på ena sidan, ja så såg det ut!! Fast med slappa byxor.. Men uuusch vill inte tänka på det, så äckligt.
Men han springer runt här i kalsonger på morognen och man bara ser det, trots att man inte vill men den tar fan upp hela synfältet!!! Så står han bredvid en och kliar sig på magen samtidigt som han snackar med en, ja jag kan ju inte bara glo rakt ner i bordet utan får kolla honom i ögonen men det går knappt. Jag blir äcklad. Det är som en mardröm, vill inte veta av detta!!!

Annars är det bra här. Fast lite jobbigt att ungarna alltid är på mitt rum och rotar runt i mina saker.
Och idag firar den äldsta ungen sin födelsedag i skolan så hon hade med sig en stor choklad tårta och läsk. Mmm jag blir sugen på lakris!! Jag gav förresten familjen en burk med turkiskpeppar som jag köpte på DKs flygplats, men de har knappt ätit den, de gillar mest choklad. Hur kan man inte gilla lakris liksom?

Ska strax till stranden och glassa! Måste bara köpa med mig lite matsäck och massor av vatten.
Ikväll blir det förhoppningsvis middag med den Irländska tjejen från spanskklassen









bilder från rummet, sett från sängen

Idag blir det lite bilder

Dagen började med att jag följde Ana till busshållplatsen sen hem för att göra vid mig inför skolan.
Jag praktiskt taget trillade in på spansk klassen eftersom där finns ett störigt litet trappsteg man inte alls tänker på.
Sen var det klass i 2 timmar och jag fick lite skäll... först eftersom jag inte hunnit göra hela läxan tills idag och sen för att jag inte kollade på läraren när han pratade, men jag lyssnade faktiskt! När han förklarar något vill jag läsa texten samtidigt så det blir sammanhang men det får jag inte. Annars tyckte han jag var  duktig men han har dock kommit på att jag läst lite spanska innan, mm men bara un poco poco ;)

Efter det gick jag och köpte ny solkräm, 30 och 50 solskyddsfaktor, 50 är bara ett solstift. Sen gick jag i gamla stan. Så himla fint med alla gamla hus och trånga gränder med massa blommor hängandes ner för väggarna. Som taget ur en film!

Resten av dagen tog jag hand om barnen som var rätt jobbiga idag men vissa dagar är väl så.
Inget solande idag får bli massor imorgon nu när brännan lagt sig.












älskar sånna blommor vid väggarna:)
godnatt.

SANDSLOTT

Hej, ni tror väl inte jag brände mig idag? Näääe tänkte väl, för det gjorde jag visst! Ser ut som en tomat i huvudet!
Var på stranden från tio till fyra sen var jag med barnen från 6 till 8. Väldigt många soltimmar. Och jag köpte bara solskydd 10, för den var billigast..de andra var jätte dyra med skydd över 20, att det ska kosta så mycket för man vill vara i solen!

När jag var med barnen på stranden så byggde vi sandslott och jagade varandra med vattenpistol, Efter det åkte vi hem och mamman sa åt mig att göra varma mackor till mig själv men det blev något missförstånd för hon menade till barnen så när jag var inne på macka två så undrade hon var barnens mackor va... gud vad jag skämdes!!! Jag som hade sagt att jag inte ens var så hungrig.. hehe

Sen hade vi ju kommit överrens om att denna veckan skulle jag inte jobba men ändå frågade mamman mig varför jag inte varit hemma idag och mött barnen efter skolan. Så imorogn ska jag  vara hemma vid tre...

Nu måste jag göra lite spansk läxa sen sova. Är riktigt trött!!


bild från strandpromenaden och upp mot byn

Alla känner väl barn?

Ska bara skriva lite snabbt innan jag springer ner till stranden. Det är förresten rätt mulet idag på halva himlen men det förflyttar sig inte men det är i det mulna som solen håller sig. Ändå sjukt varmt!
Natten var ändå okej, det blåste jätte mycket ute så jag fick vira upp stålpersiennen eller vad det är för nått. Sov till och med med kläder på för det så svalt och så vaknade bara en gång inatt vilket var väldigt bra!

I morse följde jag Ana till skolbussen och det gick väldigt bra. Sen skulle jag ta minstingen till sin skola och jag hittar inte dit än, det är sån kringelikrok väg så allt-i-allot* skulle följa med och visa vägen. Men det vill inte Irene och då börjar allt-i-allot att gråta och ville inte gå med oss. Men man känner väl barn, de gillar allt som är nytt och spännande och sen när det blivit gammalt duger det gamla som om det vore nytt. Allt-i-allot följde till slut med men gick 100m framför oss och när hon vände sig om var hon helt rödgråten. Jag försökte snacka med henne men hon kan ingen engelska alls och den lilla spanskan jag kan räckte inte långt. Hon sa iallafall tillsist att hon mådde bra....


Nä nu ska jag ut:)

*hon som är städerska, barnskötare och kock.

Längtar till imorgon för då ska jag stekas!

Dagen idag har  varit bra. Spansk klassen gick bra, hamnade dock i en nybörjargrupp, varför liksom? Jag är inte usel. Men lite roligare på lektionen när spanskläraren tror att jag är en snilleblixt. Har dock 8 kapitel att göra i läxboken till onsdag eftersom den andre tjejen redan börjat förra veckan...

Barnen har varit hur goa som helst idag och de lyssnar inte alls ppå föräldrarna utan bara på mig. Vilket visar att jag har god hand om barnen och de i förra familjen bara var rent dumma i huvudet :)

Mina planer för imorgon är att jag ska ligga och glassa på stranden till klockan två för då serveras det lunch här. Efter det blir det kanske att hämta barnen vid skolan/ busshållplatsen och sen skulle vi till stranden igen.
Måste köpa solskydd imorgon annars kommer jag bränna mig!

Jag dricker kranvattnet här och har hittills inte alls haft några problem. De har nån filtrering i sin vattenbringare och det verkar ju funka.

Nä nu ska jag sova i denna bastu!! Fixar nån bild imorgon.

Första natten

Jag hade jätte svårt för att sova inatt! Här var minst 100 grader och vi bor mitt i city så det var en massa ljud utanför, och sen helt plötsligt så ringer kyrkklockan!! Men det var bara härligt! Det känns verkligen som man är utomlands också för här luktar diesel och sånt bränt, asfalt eller nått.

Jag gick upp halv åtta idag för att äta med den äldsta ungen, Ana, sen lämnade jag henne på busshållplatsen. Vi försökte snacka lite engelska och det gick bra. Sen ville inte den andre lilla ungen, Irene, klä på sig så jag frågade om jag kunde ta över (man lärde sig ju iallafall nått sen sist;)) så jag körde den där leken klä-på-gosedjuret och det funkade!

Nu sitter jag här och tar en paus innan jag ska till spansk klassen och göra spansk prov halv tio. Efter det blir det sightsing. Vi bor på tredje våningen mitt i centrum i gamla stan. Kommer komma bilder senare när jag turistat lite. Vi bor precis bredvid en stor salu-marknad också, ja det är verkligen mitt i smeten! TVÅ minuter till HAVET!!

Denna första veckan ska jag egentligen inte jobba men lite kan jag ju göra för att bli vän med barnen.
Ska nog mest glassa på stranden, fast de tyckte redan att jag var så brun!!:)


Nu måste jag gå.

DEL TVÅ

Andra gången gilt eller vad man säger! ;)
En hel del har hänt sen sist, jag har ju fyllt TJUGE!! Bara det säger att jag klarar detta.
Nä men skämt och allvar...

Allting började bra redan på DKs flygplats där jag hade tre kilos övervikt som jag slapp betala.
Senare efter en fyra timmars lång flygresa var man framme och mamman och pappan stod och väntade på flygplatsen i Malága, jag kände dock inte igen dem men de kände igen mig. Jippi.
Pappan pratar vääääldigt bra engelska och mamman klarar sig.
Barnen är inte alls som de förra utan helt bedårande och de kan faktiskt lite engelska. Vi kommer redan bra överrens.

Men nu måste jag sova.
Och sen någon dag köpa ny kamera.

DET ÄR VARMT HÄR!!!!!!!!!!!!! =)

RSS 2.0